Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Se reiau demersurile de obținere a finanțării pentru reabilitarea Palatului Principilor din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul de aproape cinci milioane de euro, pentru reabilitarea corpului principal ”E” al Palatului Principilor, despre care primarul Mircea Hava a declarat că a fost respins pentru că ”undeva lipsea o hârtiuță”, va fi depus din nou, pentru finanțare, cu mici modificări la indicatorii tehinco-economici propuși.

palatul principilorConsilierii locali din Alba Iulia au aprobat, vineri, în ședință extraordinară, noua documentație. Investiția totală se riodică la valoarea de 21.755.943,33 de lei (4.911.048,14 euro).

”Prin HCL nr.128/2016 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici rezultați din documentația faza DALI, fiind utilizate releveele și documentația cadastrală puse la dispoziție de către beneficiar odată cu documentația de atribuire a contractului. Ulterior, în faza de eleborare a proiectului tehnic, proiectantul a efectuat măsurătorile în teren constatând mici diferențe față de datele utilizate inițial, care au condus la obținerea unor valori ale investiției diferite față de cele aprobate. Mai mult, ca urmare a observațiilor făcute de ADR după finalizarea procesului de verificare a conformității administrative și eligibilității proiectului, conform Ghidului Solicitantului – Condiții generale de accesare a fondurilor, a fost necesară reconsiderarea unor date din proiect și reactualizarea/ completarea documentației tehnico-economice”, a explicat directorul tehnic Silvia Moldovan.

Ea a precizat că posibilitatea de reluare a procedurii de obținere a finanțării se datorează demersurilor pe care autoritatea locală, respectiv conducerea Primăriei Alba Iulia, le-a făcut în acest sens. Cel mai probabil, în aceste demersuri se înscrie și vizita pe care ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a făcut-o, la începutul lunii septembrie, la Alba Iulia, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrațiilor locale și județene, reprezentanți ai ADR Centru și directori din Primăria Alba Iulia iar programul oficialului din minister a cuprins și vizitarea zonei istorice a municipiului unde se află obiectivul vizat.

Prin acest proiect, cea mai valoroasă parte din Palatul Principilor Transilvaniei, imobil de patrimoniu din secolul al XV-lea care a fost folosit ca sediu și de Mihai Viteazul, s-ar putea transforma într-un spațiu expoziționalcare ar urma să găzduiască un muzeu al Principatului Transilvaniei, împreună cu alte spații specifice acestei destinații, respectiv o Sală a Dietei, o Sală de judecată, o Sală a paharnicilor, o Sală a gărzilor și o alta a Consiliului princiar. De asemenea, ar urma să fie amenajate spații administrative și pentru vizitatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea