Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Prima intabulare a terenurilor agricole va fi gratuită din septembrie. „Mâna salvatoare” – o lege din februarie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Dirzu0410 aprilie 2014 | Proiectul de lege inițiat de parlamentarii de Alba, Teodor Atanasiu și Ioan Dîrzu, care stabilea ca prima intabulare a terenurilor agricole si forestiere sa fie gratuită, respins de Camera Deputaţilor este „salvat” de o Ordonanţă de Urgenţă dată în luna februarie, a anunţat astăzi, preşedintele PSD Alba Ioan Dîrzu.

Concret, prima intabulare va fi gratuită din luna septembrie 2014, iar „interesul cetăţeanului de a nu mai plăti bani pentru prima intabulare va fi dus până la final”, conform liderului PSD din Alba, Ioan Dîrzu.

Forma adoptata de senatori prevedea următoarele: „În cazul primei înregistrări in cadastru si cartea funciară a terenurilor agricole şi forestiere situate în extravilanul localităţilor (…) deţinătorii titlurilor de proprietate au dreptul la efectuarea tuturor formalităţilor impuse de Legea cadastrului nr. 7/1996, cu modificările si completările ulterioare, fără costuri”. Conform iniţiativei care a fost respinsă de deputaţi onorariile experţilor cadastrului urmau a fi suportate din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, din fondurile generate de taxele de autorizare pentru persoanele care realizează lucrări de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei, în limita sumei de 400 lei/ proprietate.

Ce se întâmplă acum?

Datorită Ordonanţei de Urgenţă nr. 8, date în februarie 2014 prima intabulare a terenurilor agricole va fi gratuită din luna septembrie costurile fiind suportate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, surse extrabugetare proprii, bugetul statului, surse din cadrul Ministerului Dezvoltării şi surse extrabugetare, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Ioan Dîrzu.

Amintim faptul că propunerea primei intabulări a fost iniţiată de Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu şi adoptată de Senat în iunie 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea