Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 700.000 de bilete gratuite, oferite de CFR în februarie şi martie, după intrarea în vigoare a măsurii privind gratuitatea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
În lunile februarie și martie, Compania de stat CFR Călători a oferit studenților peste 780.000 de bilete gratuite, după intrarea în vigoare a măsurii privind gratuitatea la transportul feroviar, de aproape două ori mai mult decât biletele cu reducere vândute studenților în aceeași perioadă a anului trecut.
De la 1 februarie 2017, Guvernul a decis ca toți studenții din România să aibă gratuitate la transportul feroviar pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare și indiferent de operatorul feroviar. În acest context, CFR Călători a înregistrat în două luni aproape o dublare a numărului de bilete oferite studenților, iar numărul abonamentelor a crescut de peste zece ori.

”În lunile februarie și martie a.c., în baza HG 42/ 2017, le-au fost emise studenților peste 780.000 de bilete gratuite și un număr de peste 11.300 abonamente lunare. În aceeași perioadă a anului 2016, peste 417.000 bilete cu reducere și peste 1.050 de abonamente le-au fost emise studenților”, au declarat reprezentanții companiei.

Aceștia au menționat că, pentru luna martie 2017, au putut fi analizate doar vânzările din emiterea electronică. În februarie, plenul Senatului a votat proiectul de lege privind adoptarea ordonanței de urgență care acordă, printre altele, călătorii gratuite cu trenul pentru studenți, respingând amendamentul introdus în comisia de buget prin care călătoriile studenților erau limitate între localitatea de domiciliu și cea în care studiază.

La finalul lunii martie, președintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial (FNFMC), Grigore Mare, a avertizat că angajații de la căile ferate așteaptă până în 20 aprilie aprobarea creșterii salariale cu 25%, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, își rezervă dreptul să declanșeze acțiuni de protest. El a atras atenția că, după ce Guvernul a decis ca studenții să călătorească gratuit, a crescut afluxul de călători și există riscul să nu fie destule vagoane pentru a face față transportului, iar la casele de bilete ar putea apărea cozi imense.

Sursa: profit.ro

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea