Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Mircea Trifu: Nu primarul a renovat Cetatea Alba Carolina. Era o obligație a României față de Uniunea Europeană

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Trifu a fost ”În Gardă”, marți, la radio Unirea FM, emisiune la care a abordat mai multe subiecte, între care unul foarte mediatizat și lăudat în mass-media: modernizarea Cetății Alba Carolina. 

Cetatea Alba Carolina01Candidatul independent la Primăria Alba Iulia susține că nu primarului i se datorează renovarea celei mai mari cetăți de tip Vauban din Sud-Estul Europei, deoarece acesta a fost un obiectiv impus de Uniunea Europeană.

Mircea Trifu pune, astfel, punctul pe ”i” și susține că ”i” se pare ”absurd” să-i ”tot minți pe oameni” și să le spui, ”domnule, eu am făcut Cetatea”.

”Nu primarul a renovat Cetatea. Să știți, dacă Cetatea aceasta era la Târgu-Jiu sau la Turda se renova și acolo pentru că este o obligație a României față de UE ca până în 2019 să renovăm monumentele istorice”, a arătat Trifu.

Mircea Trifu a mai exemplificat un alt obiectiv turistic renovat, impus de Uniunea Europeană – Salina de la Turda, despre care a spus că s-ar fi renovat, sub aceeași rezoluție, și dacă era în Alba Iulia.

În acest sens, Trifu a conchis că nu există ”informare și comunicare” cu cetățeanul din partea administrației locale.

În schimb, dacă nu a avut tocmai cuvinte de laudă la adresa primarului Mircea Hava, Trifu apreciază eforturile angajaților Primăriei Alba Iulia, Consiliului Județean Alba și Prefecturii Alba, despre care spune că sunt oameni de un înalt profesionalism, însă au salarii de mizerie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea