Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mihnea Costachi, pe locul 12 din 195 de participanți, la Openul Internațional de la Graz

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dupa startul excelent de turneu, in care a realizat 3 victorii, dintre care una impotriva favoritului nr.5 al turneului, maerele maestru international turc Mustafa Ilmaz (rating 2621), si o remiza impotriva favoritului nr.1 al turneului, marele maestru international Markus Ragger (Austria, rating 2703), tanarul maestru international albaiulian Mihnea Costachi (rating 2430) a remizat in runda a 5-a cu unul dintre adversarii sai traditionali in intrecerile juvenile, Roven Vogel (Germania, rating 2437), fost campion mondial de juniori sub 16 ani in 2015.

Ziua urmatoare a fost un infernala pentru juniorul albaiulian, care in cele doua runde programate a avut de infruntat doi mari maestri internationali. De dimineata Mihnea a remizat cu MMI Baris Esen (Turcia, 2528), favoritul nr.9 al turneului, iar dupa-amiaza a trebuit sa se recunoasca pentru prima data invins in turneu impotriva lui Evgeny Postny (Israel, 2601), favoritul nr.5 al turneului, dupa o partida in care juniorul albaiulian a jucat foarte riscant in deschidere, sacrificand cu negrul un pion pentru a prelua initiativa, dar nereusind sa mentina presiunea asupra experimentatului sau adversar, care s-a aparat foarte bine si apoi si-a valorificat avantajul material.

In runda a 8-a Mihnea a dat unele semne de oboseala, reusind doar o remiza impotriva chinezului Bao Qilin (rating 2376), intr-o partida in care teoretic pornea cu prima sansa. Oboseala acumulata pe parcursul turneului s-a vazut si in jocul lui Mihnea din ultima runda, impotriva maestrului FIDE Peter Kokol (Slovenia, 2351), cand juniorul albaiulian a ratat sansa unei victorii spectaculoase in criza de timp, reusind totusi sa o ia de la capat dupa irosirea avantajului si sa castige la mutarea 55, la capatul unui final de turnuri si pioni in care si-a depasit sistematic adversarul.

Cu 6 puncte acumulate in 9 jocuri, Mihnea Costachi s-a clasat pe un excelent loc 12, la Openul International de la Graz, din 195 de participanti, in conditiile in care la startul turneului era cotat ca si favoritul nr.27.

În același turneu, marele maestru internațional Andrei Istrățescu, care în ultimii ani a reprezentat Franța și care din luna februarie a revenit în lista României, s-a clasa pe locul 10, cu 6,5 puncte.

„Si mai imbucuratoare decat clasarea fruntasa este evolutia per ansamblu din turneu impotriva unor jucatori extrem de puternici. Rezultatul obtinut de juniorul albaiulian corespunde unei performanta rating de 2569, ceea ce inseamna ca Mihnea Costachi a jucat la nivelul unui jucator cu rating 2569, el avand in acest moment rating 2430, adica si-a depasit cu mult statutul. Este un semn foarte clar ca Mihnea se afla intr-o ascensiunea puternica, fiind foarte aproape in acest turneu de a obtine prima norma de mare maestru international, lucru care s-ar fi intamplat daca ar fi realizat cu o jumatate de punct in plus. Daca va continua in acest ritm, cu siguranta are sanse sa realizeze in acest an cel putin una dintre cele 3 norme necesare pentru obtinerea titlului de mare maestru international. (Marius Ceteras, unul dintre antrenorii lui Mihnea Costachi, alaturi de MMI Szabo Gergely)

Rezultatul obtinut i-a adus lui Mihnea si un plus de 17 puncte rating, care se adauga la cele 13 castigate la inceputul lunii la Plovdiv, astfel ca luna viitoare juniorul albaiulian va avea ratingul FIDE 2460, tot mai aproape de borna 2500 pe care Mihnea doreste sa o atinga in anul 2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea