Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Investiții de cinci milioane de euro în comuna Ciugud: Construirea unei grădinițe și asfaltarea drumului dintre Hăpria și Dumitra, între proiecte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Ciugud vizează investiții de circa cinci milioane de euro în 2017, între acestea numărându-se reabilitarea a două cămine culturale, asfaltarea drumului dintre Hăpria și Dumitra și construirea unei grădinițe cu program prelungit în satul Drâmbar.

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a spus, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că unul dintre cele două cămine culturale, de la Șeușa, ar putea fi recepționat chiar luna aceasta, iar cel de la Teleac, în luna mai.

Totodată, un alt proiect ambițios, în valoare de 800.000 de euro, este construirea unei grădinițe cu program prelungit, cu bani de la guvern și Uniunea Europeană, în localitatea Drâmbar.

Nu în ultimul rând, se are în vedere reabilitarea trotuarelor, a zonelor de acces în curților oamenilor, zonele de scurgere a apelor pluviale și a iluminatului public în Drâmbar și Teleac.

Totodată, Gheorghe Damian a spus că vrea ca Școala Gimnazială să fie modernizată până în toamnă și speră că birocrația privind procedurile de achiziții publice să nu încurce planurile.

Un alt proiect amibițios este podul peste râul Mureș, de la Șeușa, dar și reabilitarea punții pietonale peste râul Mureș de la Ciugud.

Totodată, în satul Ciugud din comuna cu același nume se vrea trecerea iluminatului pe lead.

Se vrea, în acest an, să se înceapă construcția capelei de la Șeușa, dar și reabilitarea unor locuri de joacă pentru copii, a mai spus Gheorghe Damian, la conferința de presă susținută la Primăria Ciugud.

Pe lângă asfaltarea drumului dintre Hăpria și Dumitra, printr-un proiect european, se dorește asfaltarea drumurilor și din comuna Sântimbru, satul Totoi și zona Sântimbru Fabrică.

Banii pentru investiții provin din fonduri proprii, europene și guvern.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea