Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Grupare formată din 15 inculpaţi acuzaţi de PROXENETISM şi TRAFIC de PERSOANE, trimisă în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tinere racolate şi obligate să practice prostituţia în străinătate • Grupare formată din 15 inculpaţi acuzaţi de proxenetism şi trafic de persoane, trimisă în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia • Peste 3 milioane de lei obținuți din activitățile ilegale

Serviciul Teritorial DIICOT Alba Iulia a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 15 inculpați acuzați de infracțiuni din sfera criminalității organizate, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani. Gruparea a fost destructurată în martie 2016, când polițiști de la BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj din judeţul Alba şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au realizat 5 percheziţii în locaţii din zona Augsburg.

Inculpații trimiși în judecată sunt: Boitor Ioan Sorin Cristian, Boitor Constantin Daniel, Șarlea Valentin Dan, Szobo Laszlo Daniel, Ungurean Dorin Vasile Florin, Dani Coloman, Monea Florin Benone, Fieraru Ștefania Luminița, Boitor Otilia, Boitor Ioan, Văcaru Petronela Iuliana, Pop Andreea Aurelia, Crăciun Corina, Stoksek Vilhelm și Lupean Laurențiu. Liderul grupării era Boitor Ioan Sorin Cristian (36 ani), originar din Blaj, care a investit banii rezultați din activitățile ilegale în proprietăți imobiliare din Cluj-Napoca. Bărbatul din Blaj afişează pe reţelele de socializare o viaţă de lux: maşini de zeci de mii de euro (Porsche şi Mercedes) şi destinaţii turistice exotice.

De asemenea, Cristian Boitor se laudă şi cu investiţiile în domeniul imobiliar. În colaborare cu alte două persoane, inculpatul din Blaj a derulat o investiţie în trei blocuri de şase etaje în Cluj-Napoca, în zona cartierului Gheorgheni. Cristian Boitor apare ca asociat într-o singură firmă în Cluj: TGC Imo­biliare Transilvania SRL, înființată în decembrie 2015, ce are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

Peste 3 milioane de lei obținuți din activitățile ilegale

”În fapt, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracţională a grupării s-a mutat în principal în Germania, zona Augsburg. Multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoţional de proxeneţi, fiind într-o perpetuă stare de temere faţă de aceştia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională. În ultimii ani, liderul grupării ar fi efectuat investiţii în afaceri imobiliare, banii proveniţi din trafic de persoane şi proxenetism internaţional fiind introduşi într-o afacere aparent legală.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare de bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro”, se afirmă într-un comunicat de presă al BCCO Alba Iulia transmis la momentul destructurării grupării, în martie 2016. Anchetatorii au comunicat în urmă cu un an faptul că gruparea era formată din 25 de persoane. Cel mai probabil, în legătură cu alți suspecți s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor. În dosarul înregistrat la Tribunalul Alba, în 23 iunie 2017, sunt 23 de părți civile, reprezentând tot atâtea victime ale infracțiunilor de proxenetism și trafic de persoane.

Până la pronunțarea unei sentințe definitive în dosar, toți inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea