Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Unde te poți caza și cât costă o noapte la hoteluri și pensiuni în Alba Iulia. Recomandările cititorilor pentru turiștii care vin în Cealaltă Capitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetatea Alba Carolina01Unde te poți caza și cât costă o noapte la hoteluri și pensiuni în Alba Iulia

În ultimii ani, orașul Alba Iulia, tărâmul considerat ”cu și de poveste”, a cunoscut o creștere în ceea ce privește numărul de turiști, atrași, în principal, de farmecul Cetății Alba Carolina.

Odată cu renovarea și modernizarea celei mai mari Cetăți de tip Vauban din Sud-Estul Europei, a crescut și calitatea infrastructurii hoteliere.

De la vile și pensiuni cochete până la hoteluri de trei, patru sau chiar cinci stele, cu aer medieval, atmosferă intimă și elegantă, există mai multe opțiuni pentru a petrece un sejur de câteva zile la Alba Iulia. În funcție de mărimea buzunarului, de gust și de pretenții, turiștii care vin în orașul ”Marii Uniri” pot alege dintr-o ofertă variată.

În ajutorul tuturor, pentru alegerea potrivită, realizăm un clasament al hotelurilor și pensiunile din Cealaltă Capitală, recomandate de voi, cititorii site-ului.

hotel transilvaniaHotel Transilvania, situat în centrul municipiului Alba Iulia, la câteva sute de metri de Cetatea Alba Carolina, pune la dispoziție WiFi gratuit în toate zonele, un restaurant fusion și un pub englezesc. Hotelul oferă parcare privată gratuită.

Fiecare cameră și suită include control climateric individual, minibar, Smart TV cu canale prin cablu, precum și o baie privată, cu uscător de păr și articole de toaletă gratuite.

Hotelul Transilvania, renovat în 2015, are, de asemenea, recepție deschisă non-stop și depozit de bagaje gratuit. La cerere, pot fi aranjate excursii de vizitare în împrejurimi.

Proprietatea se află la 2 km de gara din Alba Iulia.

Tarife: Un apartament – 330 de lei, o cameră matrimonială – 250 de lei, o cameră single – 220 de lei.

Vila steaua norduluiVila Steaua Nordului este situată într-un cartier liniştit, la 3 km de gara din Alba Iulia. Proprietatea are atât o piscină în aer liber, cât şi una interioară. Printre facilităţile de wellness disponibile se numără o sală de sport şi o saună. Accesul la internet Wi-Fi este gratuit.

Toate camerele de la Steaua Nordului includ o baie privată şi un balcon privat.

Oaspeţii se pot relaxa în faţa şemineului plăcut din lounge-ul comun. Pe terasa din grădină sunt disponibile facilităţi de grătar. Restaurantul hotelului serveşte preparate regionale tradiţionale, precum şi mâncăruri internaţionale.

Printre atracţiile din apropiere se numără cetatea istorică Alba Iulia, aflată la 2 km de proprietate. Stadionul Unirea este situat la 300 m, iar bazinul olimpic la 100 m.

Tarife: camere începând de la 177 de lei.

La maison de carolineLa Maison de Caroline, situată în centrul istoric al oraşului Alba Iulia, este găzduită de o clădire din secolul al XIX-lea. Cetatea Alba Carolina este la 600 de metri, iar gara este la 1,8 km.

Toate unităţile au TV LCD, mochetă şi baie privată cu duş şi articole de toaletă gratuite. Unele camere sunt dotate cu aer condiţionat.

Oaspeţii pot începe ziua cu un mic dejun tip bufet şi se pot relaxa în zona de lounge a proprietăţii. Există şi o grădină cu terasă.

Cea mai apropiată staţie de autobuz local este la 100 de metri de proprietate.

Tarife: cameră dublă, o persoană –  210 de lei; cameră dublă, două persoane – 277 de lei, cu mic dejun inclus.

mer hotelHotel Mer se află la 7 km de Cetatea Alba Iulia şi oferă piscină de vară în aer liber, cramă cu vinuri și restaurant cu terasă. WiFi este gratuit în întregul hotel. Există parcare gratuită. Are zonă de plajă privată cu plată.

Toate camerele de la Mer Hotel oferă aer condiționat, minibar și TV cu ecran plat și canale prin cablu. Fiecare baie include articole de toaletă gratuite și uscător de păr.

Facilitățile SPA includ saună, sală de fitness, salon pentru bronzat, centru de wellness, piscină interioară și piscină în aer liber şi sunt oferite la un cost suplimentar.

Puteţi începe dimineaţa cu un mic dejun la restaurant. Pentru prânz și cină, restaurantul oferă preparate românești tradiționale și internaționale. Vara, puteţi savura masa afară, pe terasă.

Centrul din Alba Iulia se află la 6,6 km, iar Gara Alba Iulia este la 5 km. Chiar în fața proprietății se găsește o stație de autobuz.

Tarife: cameră single – 159 de lei ; cameră dublă, două persoane – 177 de lei, cu mic dejun inclus.

apulum pensiunePensiunea Apulum este situată în Alba Iulia, la 600 de metri de Catedralei Reîntregirii Neamului – punctul de plecare pentru a vizita Cetatea Alba Carolina şi oraşul vechi. Pensiunea oferă camere cu aer condiţionat şi parcare privată gratuită cu supraveghere nonstop.

Pensiunea a fost deschisă în iunie 2013 şi oferă acces gratuit la internet WiFi în toate zonele.

Toate camerele includ TV LED cu canale prin cablu, minibar şi o baie privată cu duş, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite. Sunt disponibile servicii de spălătorie, la un cost suplimentar.

Micul dejun este servit în fiecare dimineaţă în zona de luat masa, iar oaspeţii se pot relaxa şi pot savura diverse băuturi la lounge bar. Cele mai apropiate magazine şi restaurante se află la mai puţin de 200 de metri de proprietate.

Pensiunea Apulum are o recepţie deschisă nonstop, iar la un cost suplimentar se oferă servicii de spălătorie şi de transfer. Gara din Alba Iulia se află la 2 km. Aeroportul Sibiu este la 60 km de proprietate.

Tarife: 199 de lei camera.

hotel medievalHotel Medieval este amplasat în centrul vechi al municipiului Alba Iulia, într-un palat istoric din interiorul Cetăţii Alba Carolina și oferă unităţi de cazare elegante cu mobilier în stil clasic, precum şi parcare gratuită.

Camerele spaţioase şi confortabile au acces gratuit la internet Wi-Fi, TV LCD cu canale prin cablu şi o baie privată cu duş sau cadă, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, halat şi papuci.

Oaspeţii hotelului Medieval au acces la un restaurant à la carte şi la un bar cu terasă în aer liber. Există alte restaurante şi magazine la mai puţin de 150 de metri.

Hotelul oferă oaspeţilor acces gratuit la cele 3 fortificaţii ale cetăţii Alba Carolina. La un cost suplimentar, oaspeţii pot închiria biciclete sau pot călări în centrul de echitaţie.

Cea mai apropiată staţie de autobuz se află la 200 de metri de proprietate, iar gara este la 3 km.

Tarfie: cameră dublă simplă – 354 de lei; cameră dublă la mansardă – 398 de lei, cameră dublă confort – 487 de lei; cameră dublă deluxe – 575 lei. Mic dejun inclus.

marylouPensiunea Marylou se află într-o zonă rezidențială și a fost renovată în 2015. Oferă camere spațioase, cu WiFi gratuit și TV cu ecran plat, la doar 1,2 km de zona istorică din Alba Iulia și Catedrala Romano-Catolică.

Camerele de la Marylou Pension oferă aer condiţionat şi sunt amenajate cu mobilier clasic din lemn. Toate camerele au zonă de relaxare cu canapea, birou, TV prin cablu și baie privată cu cadă, halate, papuci și articole de toaletă gratuite.

Oaspeţii îşi pot începe ziua cu un mic dejun la restaurantul de la Pension Marylou.

De asemenea, Pension Marylou oferă saună, facilităţi de spălătorie, închirieri de maşini, precum şi serviciu de transfer de la/la aeroport. Există parcare privată gratuită.

În zona istorică a oraşului Alba Iulia, aflată la 15 minute de mers pe jos de Pension Marylou, oaspeţii pot vizita Biblioteca Batthyaneum, Catedrala Ortodoxă, Sala Unirii, Palatul Apor şi Palatul Principilor.

Tarife: 208 lei camera.

pensiunea_select_albaiulia1Pensiunea Select este situată la 3 km de centrul orașului Alba Iulia şi pune la dispoziţie camere mobilate elegant, un restaurant şi o recepție deschisă nonstop. Proprietatea oferă acces WiFi gratuit și parcare privată gratuită.

Camerele și suitele sunt dotate cu aer condiționat şi TV LCD cu ecran plat cu canale prin cablu. Oaspeții au la dispoziție şi un minibar. Baia privată este prevăzută cu duș, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite.

Micul dejun este disponibil în fiecare dimineață. Restaurantul Pensiunii Select servește preparate din bucătăria românească și internațională.

Pensiunea Select oferă serviciu de transfer de la/la aeroport. De asemenea, proprietatea oferă servicii de spălătorie și de închirieri auto, la un cost suplimentar.

Pensiunea este situată la 400 de metri de o stație de autobuz și la 2 km de gara din Alba Iulia. Aeroportul Internațional Sibiu se află la 60 km de proprietate.

Tarife: cameră, o persoană – 137 de lei; cameră 2 persoane – 164 lei; cameră 3 persoane – 208 lei, cu mic dejun inclus.

hotel marissHotel Mariss se bucură de o locație ușor accesibilă, la marginea orașului Alba Iulia, și oferă oaspeților unități de cazare cu aer condiționat, restaurant și bar, precum și Wi-Fi gratuit în întreaga proprietate.

Toate camerele au un decor modern și oferă TV cu ecran plat și canale prin cablu și un minibar. Fiecare unitate de cazare are, de asemenea, o baie privată cu uscător de păr și articole de toaletă.

Recepția Hotelului Mariss are program nonstop. Serviciile suplimentare includ transfer de la/la aeroport și cutie de valori, ambele fiind disponibile la un cost suplimentar. Parcarea este gratuită.

Hotelul Mariss este situat la 300 de metri de autogara și gara din Alba Iulia. Cetatea orașului se află la un km.

Tarife: cameră single – 146 lei; cameră dublă – 177 lei, cu mic dejun inclus.

vila preciosaVila Preciosa din Alba Iulia pune la dispoziţie un restaurant, un bar și WiFi gratuit în toate zonele. Oaspeţii au la dispoziţie parcare publică gratuită.

Fiecare cameră de la Vila Preciosa are aer condiționat, birou şi TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Toate au baie dotată cu duș, uscător de păr, halate de baie, papuci și articole de toaletă gratuite.

Tarife: cameră single – 210 lei, cameră dublă – 250 de lei

 

vila elisabetaVila Elisabeta, situată la aproximativ un kilometru de Stadionul Cetate din Alba Iulia, oferă camere luminoase, dotate cu acces gratuit la Wi-Fi. Oaspeţii au la dispoziţie o cadă cu hidromasaj, 2 piscine şi un teren de fotbal.

Vila Elisabeta oferă o terasă spaţioasă, cu vedere la grădină şi la piscina în aer liber. Oaspeţii se pot relaxa în zona de SPA a hotelului, care include o piscină interioară, o saună, o sală de masaj şi un centru de fitness. De asemenea, aici sunt oferite tratamente speciale de înfrumuseţare.

Vila Elisabeta oferă camere confortabile, dotate cu aer condiţionat, TV prin cablu şi frigider.

Pe lângă acestea, aici veţi găsi un restaurant, care serveşte mâncăruri din bucătăria românească şi internaţională. La cerere sunt disponibile meniuri pentru diete speciale. Când vremea este frumoasă, oaspeţii pot folosi şi facilităţile de grătar din grădină. Hotelul oferă parcare privată gratuită.

Tarife: cameră single – 150 de lei, cameră dublă – 243 lei, mic dejun inclus.

hotel cetateHotel Cetate, situat aproape de Cetatea Alba Carolina, oferă parcare gratuită păzită şi acces gratuit la internet WiFi. Are un restaurant spaţios care serveşte preparate din bucătăria tradiţională românească, precum şi specialităţi internaţionale.

Camerele şi suitele sunt dotate cu TV prin cablu şi minibar. Au podea cu mochetă şi mobilier de epocă elegant.

Recepţia bogat decorată a hotelului Împăratul Romanilor poate organiza servicii de transfer la şi de la aeroportul oraşului Sibiu, precum şi bilete la numeroase evenimente culturale din Alba Iulia. Hotelul asigură parcare gratuită. Există o gară la mai puţin de 2 km.

Tarife: cameră dublă – 288 lei, cu mic dejun inclus.

casa traianaCasa Traiana se află în cartierul Ampoi din Alba Iulia și oferă restaurant cu terasă, care serveşte preparate româneşti şi internaţionale. Facilităţile includ zonă mică de spa cu saună şi cadă cu hidromasaj.

Camerele oferă ferestre izolate fonic, TV prin cablu şi telefon. Toate au minibar, iar baia include articole de toaletă.

Casa Traiana oferă Wi-Fi gratuit. Recepţia deschisă nonstop oferă serviciu de închiriere mașini, iar Aeroportul Sibiu este la aproximativ 70 km.

Tarife: cameră single – 120 de lei; cameră dublă – 160 lei; apartament – 280 lei. Mic dejun inclus.

hotel astoriaHotel Astoria se află 8 km de centrul municipiului Alba Iulia și oferă camere spaţioase, cu un balcon şi acces gratuit la internet. Acesta dispune de un restaurant şi grădini amenajate cu iazuri.

Toate camerele sunt izolate fonic, au aer condiţionat şi mochetă şi includ o baie proprie modernă cu uscător de păr. De asemenea, toate camerele sunt decorate elegant şi dispun de TV cu ecran plat cu recepţie prin cablu şi o zonă de relaxare.

În fiecare dimineaţă, oaspeţii pot servi un mic dejun consistent. Restaurantul à la carte de la Astoria serveşte preparate tradiţionale româneşti, precum şi mâncăruri internaţionale, în timp ce barul oferă o varietate largă de băuturi.

Hotelul Astoria este la doar 1 kilometru de malurile pitorescului râu Mureş, iar Aeroportul Internaţional din Sibiu se află la o oră cu maşina de hotel. Hotelul dispune de parcare gratuită.

Tarife: 181 de lei camera.

drumul dragosteiPensiunea Drumul Dragostei este situată într-o zonă liniștită şi pitorească, la 3 km de Alba Iulia. Proprietatea oferă facilități de echitație şi acces gratuit la internet Wi-Fi.

Toate camerele au frigider, TV şi baie privată cu duș şi articole de toaletă gratuite.

Drumul Dragostei are, de asemenea, un restaurant care servește preparate din bucătăria românească tradițională. La un cost suplimentar, oaspeții au acces, de asemenea, la o piscină în aer liber.

Cetatea din Alba Iulia este situată la 3 km, iar gara se află la 5 km.

Tarife: 119 lei camera.

hotel parcHotel Parc este situat în centrul municipiului Alba Iulia și dispune de 150 locuri de cazare la standarde internationale, un restaurant, bar, cofetarie propie, salon de masaj.

Confortul clienților este completat de linistea parcului si panorama superba a vechii Cetăți. Hotelul dispune de trei restaurante, sala de conferințe, două piscine, terasă, acces Internet Wireless și parcare proprie.

Camerele sunt dotate cu : baie cu cabina de dus, televizor color, linie telefonica interna si internațională, linie internet, minibar asortat.

Pentru anul 2015, se practică următoarele tarife: apartament – 360 de lei, camera persoane cu dizabilități – 200 RON, camera cu pat matrimonial – 240 de lei, camera twin – 260 de lei.

Mai jos puteți vedea hotelurile și pensiunile recomandate de cititori în Alba Iulia și împrejurimi, în funcție de numărul de voturi.

Ce hoteluri si pensiuni le recomandați turiștilor care vin la Alba Iulia ?

  • Hotel Transilvania (19%, 27 Votes)
  • Hotel Parc (11%, 16 Votes)
  • La Maison de Caroline (9%, 13 Votes)
  • Hotel Mer (8%, 12 Votes)
  • Hotel Medieval (8%, 11 Votes)
  • Hotel Mariss (8%, 11 Votes)
  • Pensiunea Drumul Dragostei (7%, 10 Votes)
  • Vila Preciosa (6%, 8 Votes)
  • Pensiunea Marylou (5%, 7 Votes)
  • Hotel Cetate (5%, 7 Votes)
  • Hotel Astoria (4%, 6 Votes)
  • Pensiunea Apulum (3%, 5 Votes)
  • Vila Elisabeta (3%, 4 Votes)
  • Vila Steaua Nordului (2%, 3 Votes)
  • Pensiunea Select (1%, 2 Votes)
  • Casa Traiana (1%, 2 Votes)

Total Voters: 144

Loading ... Loading ...

Dragoș SUCIU; Alexandra MATEȘ 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea