Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. O delegație de la Primăria Sebeș, la Komárom, în Ungaria: ”Primarul Dorin Nistor susţine dezvoltarea relaţiilor cu oraşele înfrăţite”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada, 27 aprilie – 1 mai 2017, o delegaţie oficială a Municipiului Sebeş, formată din primarul Dorin Nistor, consilierii locali Alexandru Marcu şi Simona Itu, directorul SPAP Sebeş, Dorin Ordean, este prezentă la Komárom, onorând invitaţia partenerilor din Ungaria, de a participa la sărbătoarea oraşului.

Primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a avut întâlniri oficiale cu primarul din Komárom, dr. Molnar Attila, precum şi cu primarul din Komárno, Stubendek Laszlo. Mesajul transmis de primarul Dorin Nistor a fost unul de deplină deschidere spre dezvoltarea relaţiilor de cooperare internaţională prin intermediul proiectelor de twinning, având ca bază prietenia dintre comunităţile din oraşele noastre.

Din programul vizitei delegaţiei din Sebeş, menţionăm: participarea la deschiderea oficială a evenimentului „Zilele Komáromului”, întâlniri cu reprezentanţii comunităţilor locale, vizitarea obiectivelor de interes local, în special a fortăreţei (datând din sec. al XVI-lea), situată în punctul unde râul Vah se varsă în Dunăre.

Localitatea Komárno se află în Slovacia, pe râurile Dunăre și Váh. Partea mai mare de pe malul stâng este situată în Slovacia (Komárno), partea mai mică, pe malul opus, se află în Ungaria (Komárom). Părţile sunt legate printr-un pod. Komárno are circa 37.000 locuitori şi este un important centru al comunităţii maghiare din Slovacia. Oraşul se mândreşte cu centrul istoric şi cu fortăreaţa care a avut un rol important în istorie, fiind renumită pentru faptul că nu a fost niciodată cucerită. De cealaltă parte a Dunării, Komárom are o populaţie de circa 19.000 de locuitori, iar acordul de cooperare internaţională cu Municipiul Sebeş a fost semnat în anul 2001. Înfrăţirea cu Komárno o consemnăm în anul 2005.

La final, menţionăm faptul că din componenţa delegaţiei desemnate să reprezinte Municipiul Sebeş la aceste întâlniri oficiale cu cele două oraşe înfrăţite ar fi trebuit să facă parte şi doamna consilier local Elena Aron, care însă a renunţat la deplasare.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare, Primăria Municipiului Sebeş

[nggallery id=3859]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea