Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: ,,Luna plantării arborilor’’ a debutat la Școala Gimnazială din Ceru Băcăinți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Dacă nu vom gospodări cu înţelepciune rezervele planetei şi nu vom ocroti natura, vom rămâne în cele din urmă singuri, pe o planetă pustie!”

Vremea frumoasă a fost de partea  gospodarilor Școlii Gimnaziale Ceru Băcăinţi, unde alături de primarul comunei- Trif Ioan și  reprezentanții Ocolului Silvic Valea Ampoiului, Direcția Silvică Alba-  inginerul Adi Lup și Nicolae Stuparu, profesorii Florina Dubleș, Violeta Noja, Radu Costea și  Dorina Rotar au trecut la plantarea arborilor în curtea școlii lor.

Anul acesta a fost rândul a 10 goruni de  a se bucura că au prins  viață, alături de brazii plantați anul trecut și teii de acum doi ani. Elevii Mădălina Soca, Marius și  Andrei Bota, Cristian Cârţu, Alexandra și Alexandru Bota, Bogdan şi Dorin Pop, Denisa Popa,  Ionuţ Sava, Cristian Ungurianu,  Mihaela Bota, Ionela şi Cosmina Zaharie au participat cu entuziasm la plantarea arborilor, fiind   printre cei care vor putea spune că și-au adus contribuția direct  la ocrotirea naturii, piatra de temelie pentru un mediu sănătos, nepoluat, fiind pusă de fiecare individ în parte.

Regia Națională a pădurilor –Romsilva și Ministerul Apelor și pădurilor, au dat startul ,,Lunii plantării arborilor’’, astfel că elevii Școlii Ceru Băcăinți se inscriu printre primii dintre zecile de elevi ai școlilor partenere în programele de educație forestieră derulate de Romsilva. Se pun la dispoziție un milion de puieți voluntarilor care se implică în activitățile de împăduriri, planul anual Romsilva fiind de  a regenera 14.252 de hectare de fond forestier din proprietatea publică. Pentru campania de primăvară sunt prevăzute regenerări pe cca 10.700 hectare, pentru care se vor folosi 32 de milioane de puieți din pepinierele proprii.

(UT)

[nggallery id=3639]

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea