Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Finalul proiectului „Viitorul tău începe azi” a avut loc la Restaurantul „Pub 13” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proctul Viitorul tau incepe azi08Astăzi a avut loc finalul proiectului “Viitorul tău începe azi”, la Restaurantul medieval „PUB 13”, în cadrul căruia au fost prezentate activitățile desfășurate în proiect și rezultatele acestora. La eveniment au participat liceeni, reprezentanții colegiilor implicate și ai celorlalți parteneri. Fiecare licean implicat în proiect a vorbit despre beneficiile activităţii precum şi despre schimbul de experienţă petrecut la alt liceu.

Fundația Comunitară Alba a susținut și promovat inițiativa unei echipe de tineri din municipiu de a implementa un proiect prin care să îmbunătățească abilitățile unui grup țintă compus din elevi ai Colegiilor Tehnice „Alexandru Domșa” și „Dorin Pavel” din Alba Iulia, tineri provenind din licee cu o rată scăzută de promovabilitate la bacalaureat în anul 2012, tineri care sunt și navetiști sau provenind dintr-un mediu social fără prea multe oportunități, expuși unor probleme care pot afecta rezultatele lor școlare și drumul lor în viață.

Obiectivele principale ale proiectului au fost:

–    stimularea interesului tinerilor față de educație și perfecționare continuă;

–   dezvoltarea capacității tinerilor beneficiari de a identifica și dezvolta oportunități în mediul în care se află;

–   dezvoltarea personală a tinerilor prin îmbunătățirea abilităților de comunicare și relaționare, prin intermediul unor metode formale (training-uri) și nonformale (activități de teambuilding în aer liber, jocuri, cursuri de dans, etc);

–   creșterea gradului de conștientizare a comunității cu privire la potențialul tinerilor în dezvoltarea acesteia.

Proiectul “Viitorul tău începe azi” a fost implementat în cadrul Programului “Tineret în acțiune”. În acest proiect Fundația Comunitară Alba are ca parteneri Colegiul Tehnic “Dorin Pavel”, Colegiul Tehnic “Alexandru Domșa”, Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba. Proiectul a fost sprijinit de Societatea pentru Transport Public Alba Iulia si Centrul de Informare Europeana “Europe Direct” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea