Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Fostul ministru al Comunicațiilor Marius Bostan susține că în 2018 Alba Iulia va fi vizitată de câteva milioane de turiști

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prietenul lui Mircea Hava, fostul ministru al Comunicațiilor Marius Bostan, a susținut, vineri, că municipiul Alba Iulia va fi vizitat în 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, de câtva milioane de turiști.

Hava, Bostan02„Ideea de a face până în 2018 un exemplu de oraş inteligent a avut-o Ministerul Comunicaţiilor. La Alba Iulia am găsit disponibilitate. Credem că împreună cu industria majoră din România şi cu companiile mari şi mici putem arăta un exemplu până în 2018, care să potenţeze dezvoltarea atât a industriei specifice, cât şi să fie un beneficiu pentru cetăţeni. Se estimează că în 2018 vor vizita Alba Iulia câteva milioane de turişti, peste o mie de primari şi este o oportunitate extraordinară atât pentru municipalitate, cât şi pentru industrie să creăm nu numai un proiect pilot, ci şi o „expoziţie în aer liber” dacă vreţi, o „expoziţie live” despre ce se poate face cu ajutorul tehnologiei”, a declarat Marius Bostan, în cadrul conferinței de lansare a proiectului pilot Alba Iulia – Smart City 2018.

Bostan a fost moderatorul conferinței.

La conferință de lansare a participat și ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu, care a declarat că un oraș inteligent este unul care creează oportunități egale pentru toți, iar tehnologia simplifică existența și face viața mai puțin costisitoare.

”Proiectul pilot Alba Iulia – Smart City își propune ca principale obiective implementarea de tehnologii smart precum combinarea inteligentă a deșeurilor, transportul public inteligent, interacțiunea deschisă și transparentă a administrației publice locale cu cetățenii săi, promovarea zonelor turistice locale și regionale, monitorizarea traficului rutier, parcări inteligente, sisteme inteligente de furnizare a energiei electrice”, a spus Delia Popescu la conferința de lansare.

Ea a adăugat că smart și tehnologizat înseamnă ”mai educat, mai sănătos” și mai multe oportunități pentru mediul de afaceri și cetățeni, ”beneficii care se traduc prin îmbunătățirea calității vieții”

”Smart Ciy este un proces continuu care se va desfășura pentru cetățean și împreună cu acesta și care își propune să transforme fiecare oraș într-o comunitate cu un nivel de trai cât mai ridicat. Conceptul merge dincolo de relaționarea între cetățeni și instituții publice și oferă instrumentele necesare ce încurajează cetățenii să fie mai activi și mai participativi în viața comunității. Orașele din ziua de azi se confruntă cu probleme imense în ceea ce privește infrastructura, locuințele, transportul, clima”, a mai spus ministrul. 

Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională a propus pentru perioada 2016 – 2018 iniţierea proiectui pilot de transformare a Municipiului Alba Iulia într-un oraş inteligent – Alba Iulia Smart City 2018. 

Acest proiect se bazează pe dezvoltarea de parteneriate cu asociaţii, companii, institute de cercetare-dezvoltare, universităţi şi nu în ultimul rând voluntari. Proiectul se materializează în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea