Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Fenomenul bullying ia amploare. Cum se manifestă şi ce efecte are asupra copiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copilul tău dă semne de oboseală, nu mai are poftă să mănânce, a devenit anxios şi evită anumite situaţii? O explicaţie pentru aceste comportamente poate fi „bullying-ul”.

Bullying-ul este un act comportamental repetat, îndreptat spre rănirea fizică sau mentală a unei persoane. De asemenea, el se caracterizează prin comportamentul unei persoane care încearcă să obţină supremaţia asupra altora. Cel mai uşor se poate observa această formă de violenţă în grupurile de copii. Şcoala este mediul în care se manifestă cel mai des luptele pentru putere. Cine este cel mai de temut din clasă, care este „gaşca periculoasa”? Cei care se ocupa cu astfel de comportamente de obicei îi lovesc pe cei din jur, îi fac de ruşine, îi jignesc şi le pun diverse porecle.

Copiii supraponderali mai trebuie să suporte o povară: agresivitatea celor din jur. Mai ales la şcoală, ei sunt victime ale hărţuielilor verbale şi fizice. Acest fenomen numit „bullying”, un termen din engleză fără corespondent în limba română, nu este recunoscut de către autorităţi deocandată. Victimele sale se izolează, devin depresive şi chiar ajung la intenţii de sinucidere.

Cu toţii am avut colegi ochelarişti, graşi, slabi sau foarte înalţi. Dacă nu am fost unul dintre ei, atunci am făcut parte din tabăra cealaltă, a agresorilor activi sau pasivi. Hărţuirea verbală sau fizică la şcoală este recunoscută în alte state ca „fenomenul bullying.”

Dramele pe care le trăiesc cei agresaţi sunt inimaginabile pentru restul colegilor. Poate acestora din urmă li se pare că totul e doar o glumă, dar pentru victime, rănile psihice nu se vindecă aproape niciodată.

Conform datelor publicate de Child Helpline International, fenomenul bullying în Europa este răspândit în proporţie de 94% în şcoli. Mai mult de 90% dintre victime au indicat colegi de şcoală drept agresori şi mai mult de 10% au indicat prieteni. În 4% din cazuri, profesorii erau acuzaţi de bullying. Victimele acestui fenomen sunt 42% băieţi şi 58% fete.

Fenomenul bullying în Europa

– 94% din cazuri au loc în şcoli

– 90% din agresori sunt colegi

– 10% din agresori sunt prieteni

– profesori agresori – 4%

– 42% dintre victime sunt băieţi, 58% fete

Sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea