Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Exploziv! Execuție la comanda șefului din București pusă în aplicare de un comisar de la Garda de Mediu Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotocopia unui document exploziv, aflată în posesia noastră, dar și a Poliției Alba, Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba și a Structurii Teritoriale DNA Alba Iulia, este pe cale să provoace un scandal fără precedent la nivelul Gărzii Naționale de Mediu, respectiv la Comisariatul Județean al GM din județul Alba.

Documentul sugerează clar cum funcționează un sitem de control instituțional în anul 2015, respectiv cum se execută la comandă verificări și se aplică amenzi fără respectarea procedurilor legale, așa cum susține un om de afaceri din Alba Iulia, care acuză cu documente un abuz făcut de un comisar de mediu, la ordinul șefului său de la București.

 

Cazul pe scurt

În luna august 2014, o firmă de constructii din Alba Iulia (SC. E.B. SRL) a incheiat un contract cu o firmă din Ploiesti (SC G.C. SRL), document care face în prezent obiectul unui litigiu comercial aflat pe rolul Judecatoriei Alba Iulia pentru nerespectarea clauzelor contractuale de catre firma din Ploiesti.

Omul de afaceri din Alba Iulia, reclamantul în acest dosar, a obținut o hotărâre judecătorească de punere sub sechestru asigurator a bunurilor firmei din Ploiești, pârâta din dosar, fapt ce s-a și pus în practică prin intermediul unui executor judecătoresc.

În luna decembrie 2014, firma din Ploiesti a transmis o sesizare la Garda Națională de Mediu – Comisariatul General Bucuresti, în care sunt sugerate presupuse ilegalități comise de omul de afaceri din Alba Iulia. Faptele sesizate de administratorul firmei din Ploiești cu care se află în litigiu firma din Alba, “nu există în realitate” – susține omul de afaceri albaiulian.

Au urmat două vizite ale administratorului SRL-ului din Alba la sediul Comisariatului Județean Alba al Gărzii de Mediu, la unul dintre comisari, unde, potrivit celor declarate și a documentelor prezentate de omul de afaceri, s-au prezentat documente și s-au întocmit note de constatare, în care se specifică negru pe alb că nu au fost aplicate sancțiuni.

acte cerute abuziv si neoficialComisarul a solicitat de la documente relevante pentru atribuțiile sale de control, până la acte contabile ale societății (balanțe, facturi, acte constitutive etc), documente care, susține omul de afaceri, i-au fost solicitate neoficial și abuziv, pe o hârtie scrisă de mână de comisar. (vezi fotocopie !).

“Sesizarea a fost intocmită tendentios, cu scopul de de a influența procesul comercial aflat pe rolul instanțelor, iar acest aspect l-am sesizat încă de la bun început comisarului, în scris. Am informat de asemenea, tot în scris, Garda de Mediu că intervenția comisarului, în condițiile în care cele sesizate sunt neadevărate, mi-ar putea afecta grav activitatea economică, fără ca nimeni să poată fi tras la răspundere pentru acest lucru. Am specificat și argumentat că acțiunea de control reprezintă un abuz și nu respectă procedurile legale.

În ambele note de constatare din 4 și 25 mai comisarul a scris că firma pe care o administrez a încălcat legea, fără să fi verificat în prealabil niciun document al societății sau să fi efectuat o acțiune de control în teren.

Scandalos este faptul că după toate acestea comisarul a aplicat firmei pe care o conduc o amendă de 50.000 de lei,. Atenție!, pentru neprezentarea documentelor. Deși Procesul verbal de sancționare este întocmit pentru data de 25 mai, aceași zi în care există întocmită o notă de constatare de către comisar, în care se specifică clar – că <<în urma verificărilor nu s-au aplicat sancțiuni>>”, a mărturisit omul de afaceri din Alba Iulia, care a dorit să îi fie protejată, pentru moment, identitatea.

 

adresa comanda abuziva Garda de MediuUn document exploziv – care arată cum se lucrează la comandă la Garda Națională de Mediu

“Am rămas șocat în momentul în care am intrat în posesia sesizării făcute de firma din Ploiești la Garda Națională de Mediu, în care se poate observa cum “directorul David” îi face practic o comandă abuzivă comisarului din Alba, pentru ca să fiu sancționat (vezi fotodocument!), ordin pe care îl și semnează. Ba mai mult decât atât, fără ca să facă niciun fel de verificare privind presupusele nereguli, îi face trimitere la articolele din lege în baza cărora să emită sancțiunea, lucru pe care comisarul îl și pune în practică.

Este ireal ce se întâmplă! Am contestat în instanță amenda abuzivă, însă acum nu mai am încredere decât în DNA!”, susține albaiulianul.

 

Același om de afaceri din Alba Iulia spune că încercând să afle ce i se întâmplă, nu mică i-a fost mirarea, când colaboratori din Ploiești i-au sugerat că posibiliul “catalizator” al acestei situații este chiar Comisarul General al Garzii Nationale de Mediu, care a condus, încă de dinainte de Revoluție și până în 2012, Garda de Mediu din Ploiești, fiind concitadin cu administratorul firmei care a făcut sesizarea.

 

Am solicitat Gărzii Naționale de Mediu  o reacție oficială la acuzațiile prezentate de omul de afaceri din Alba în acest articol. Vom reveni cu răspunsul de îndată ce îl vom primi.

Bogdan Presecan (0766.438.051)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea