Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DSVSA Alba demarează campania de vaccinare antirabică pentru câini și pisici. Animalele trebuie să aibă microcip, iar refuzul stăpânilor se ”taxează” cu până la 1.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În conformitate cu prevederile Ord. Președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016, în acesată perioadă, se desfășoară campania de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor de către medicii veterinari de liberă practică titulari ai contractelor de prestări servicii sau ai contractelor de concesiune, efectuate sub coordonarea DSVSA Alba.

vaccin-caineCampania de vaccinare antirabica a câinilor și pisicilor se efectuează o data pe an, la toti câinii în vârstă de peste 3 luni, în perioada octombrie 2016 –februarie 2017, dar nu mai tarziu de 1 an de la ultima vaccinare. Această campanie este urmată de vaccinari de completare la animalele care nu au putut fi vaccinate în timpul campaniei.

Vaccinarea antirabică se efectuează numai la animalele care detin carnete de sanatate iar pentru aceasta câinii trebuie si fie identificati și înregistrati în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (microcipati) iar proprietarii de animale au obligatia să achite contravaloarea costurilor legate de microcipare.

Refuzul proprietariilor de animale de a efectua actiunile sanitare veterinare obligatorii constituie contraventie la normele sanitare veterinare si se sanctioneaza conform H.G. 984/2005 cu amendă de la 400 la 1000 lei.

De asemenea, în perioada lunilor octombrie-decembrie 2016, este programată campania de tuberculinare pe anul 2016 la toate bovinele si bubalinele în varsta de peste 6 saptamani. Actiunea de tuberculinare se efectueaza o singura data pe an, la un interval de maxim 12 luni fata de data testarii efectuate în anul anterior.

Contravaloarea tuberculinei și a vaccinului antirabic se suportă din bugetul A.N.S.V.S.A. Costurile manoperei de tuberculinare și de vaccinare antirabică, în cazul exploatatiilor non-profesionale (gospodariile populatiei) se asigură din bugetul de stat, iar în cazul exploatatiilor comerciale, inclusiv cele de tip A costurile sunt suportate de către proprietarii acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea