Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Detectoarele de gaze – Este sau nu este obligatorie montarea acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Obligativitatea montării detectoarelor de gaze a apărut pentru prima dată în Normele tehnice pentru proiectarea și executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, publicate în Monitorul Oficial, Partea I, din 27 februarie 2004. Mulți români se întreabă dacă sunt obligați de lege să-și monteze detectoare de gaze în apartament.
Totodată, dispozițiile din Ordinul M.E.C. nr. 713/2004 privind modificarea unor prevederi din Anexa nr. 1 „Norme tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale” la Ordinul M.E.C. nr. 58/2004 prevedeau că: ”Începând cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru încăperile în care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale și suprafețele vitrate necesare, conform prezentelor norme, sunt parțial sau în totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de construcție specială (securizat, termopan etc.).”

Așadar, dacă imobilul în cauză, indiferent în ce an a fost el contruit, este dotat cu geamuri de genul celor enumarate mai sus, inclusiv în urma efecturii lucrărilor de izolare termică, atunci montarea senzorilor de gaze este obligatorie.

În blocurile neizolate termic, montarea nu este obligatorie, potrivit ANRE.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea