Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul Claudiu Răcuci, despre Centenar: Alba Iulia cere pentru investiții 60 de milioane de euro, 1% din fondul de rezervă al Ministerului Dezvoltării

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul Claudiu Răcuci a declarat joi în cadrul dezbaterii ”România Centenară”, la care a fost prezent și secretarul de stat Cristian Ioan Videscu, că Alba Iulia cere 60 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 1% din fondul de rezervă al Ministerului Dezvoltării, unde sunt prinși șapte miliarde de euro pentru investiții deocamdată neidentificate.

Claudiu Răcuci a punctat, la întâlnirea de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, că acești bani ar putea fi folosiți pentru ridicarea Monumentului Unirii, reabilitarea Parcului Unirii, a aleilor și drumurilor din împrejurimi, cât și a Catedralei Reîntregirii Neamului.

”Total investiții pe care le cere Primăria Alba Iulia sunt undeva în valoare de 60 de milioane de euro. În fondul de rezervă al Ministerului Dezvoltării sunt prinși șapte miliarde de euro. Deci, noi am cerut doar 1 la sută din fondul de rezervă pentru investiții neidentificate. Practic, banii aceea sunt acolo pentru investiții care nu sunt punctate. Nu e o sumă mare să ni se aloce din suma respectivă, 1 la sută, pentru acest eveniment ținând cont de amploarea lui”, a spus Claudiu Răcuci.

La rândul său, deputatul Ioan Dîrzu a declarat că este important să știm care sunt investițiile prioritare astfel încât anul 2018 ”să ne găsească așa cum ne dorim cu toții”.

El a adăugat că nu există dispute politice privind Centenarul Unirii de la Alba Iulia, ci doar susținerea tuturor ideilor.

La dezbatere a fost prezent și coordonatorul Departamentului Centenar, secretarul de stat Cristian Videscu.

Departamentul Centenar al Guvernului României, care a fost înfiinţat în luna iulie 2016, în colaborare cu Academia Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au organizat, joi, dezbaterea ”România Centenară”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea