Rămâi conectat

Curier Județean

Controale ISU în localuri și cluburi din Alba: Amenzi de 24.000 de lei și 33 de avertismente aplicate în 10 zile, pentru nereguli privind incendiile

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 21-31 ianuarie 2017, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al județului Alba, alături de reprezentanţi ai structurilor MAI, constituiţi în echipe mixte, au derulat controale inopinate şi verificări la obiectivele în care se desfăşoară activităţi cu afluenţă de persoane, transmite ISU Alba.

Astfel, în perioada supusă atenţiei, au fost executate 11 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate 13 amenzi şi 33 avertismente, în cuantum de 24.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

În baza planului aprobat, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă menţine ca prioritare misiunile orientate spre siguranţa cetăţeanului şi asigurarea protecţiei comunităţilor.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 11 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea