Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț: Sunt suficiente mandatele pe care le-a avut Hava și cred că nu mai are ce să ne dovedească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia este un oraș foarte frumos. Spun asta mai ales turiștii care vin să viziteze Cetatea Alba Carolina, un loc în care s-au investit aproximativ 70 de milioane de euro, datorită în mare măsură unor oameni care au sprijinit această investiţie. Din păcate cei care se laudă cu aceste realizări nu își mai aduc aminte de importanța sprijinului venit din acea direcție. Dar nu acesta este subiectul principal pe care vreau sa-l abordez astăzi.

Clement Negrut11Da, Alba Iulia este un oraș frumos, dar din păcate are încă multe lipsuri, mai multe chiar decât mandatele primarului, care probabil nici nu-și mai aduce aminte în ce an a fost ales în funcție prima dată. În primul rând, Alba Iuliei, sau mai bine zis albaiulienilor le lipsesc investițiile serioase în orașul lor. Încă se resimte destul de puternic lipsa locurilor de muncă și din păcate municipiul reședință de județ stă rușinos de prost la acest capitol, mai ales în comparație cu Blajul sau Sebeșul. Dacă ar fi să ne comparăm cu un oraș care are cam același număr de locuitori ca și Alba Iulia, am vedea iarăși cât de multe ne lipsesc aici în cealaltă capitală. Mă refer la municipiul Deva, care are cam tot 60 de mii de locuitori. În Deva găsești retaileri ca în Cluj sau Sibiu, găsești centre comerciale moderne, găsești Aqua Park, găsești o serie de lucruri care ar fi de dorit să existe de ceva timp și în Alba Iulia, dar din păcate nu există. La capitolul ștrand stăm mai rău chiar decât o serie de comune din județ. Noroc cu bazinul olimpic, dar și acesta a fost reabilitat de mântuială, deoarece se va închide pentru reparații, la fel ca lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu.

Alba Iulia are o Cetate minunată. Da. Dar nu e suficient. Sunt lipsuri mari în ceea ce privește atragerea turiștilor. Solicitați date de la Direcţia Regională de Statistică Alba și vedeți cum stăm la capitolul înnoptărilor în unitățile de cazare. Gândiți-vă cam ce poate să facă un turist în Alba Iulia. Mai nimic. Are foarte puține posibilități de petrecere a timpului liber sau de cheltuire a banilor. Traversați Cetatea într-o zi de toamnă și numărați oamenii pe care-i întâlniți. Nu va fi un lucru dificil, pentru că nu sunt prea mulți. Sunt doar localnici care traversează această zonă. Va trece mult și bine până când orașul va deveni o atracție turistică profitabilă. Promovarea este extrem de slabă în acest moment și nu există o strategie pentru valorificarea potențialului turistic al orașului. Verificați de exemplu câte puncte de informare turistică funcționează în Cetate. Cred că doar unul. Turiștii veniți pe cont propriu bâjbâie în căutarea atracțiilor.

Avem un festival de teatru, organizat de către Consiliul Judeţean Alba care este la a 10-a ediţie. Este ruşine să avem oaspeţi actori, regizori, scenarişri de cea mai înaltă clasă şi să nu avem teatru. Da, la Alba Iulia este cetatea fără teatru, deşi nu a fost campanie electorală în care să nu se propună acest lucru. Dar să nu mint cum sigur ar spune ,,supuşii,, domnului primar, avem teatru, dar de păpuşi , moştenire veche care supravieţuieşte prin grija Consiliului Judeţean. Dar ce vorbesc eu de teatru? În Alba Iulia nu ai nici măcar o sală decentă cu capacitate mai mare în care să poată fi organizate diverse evenimente. Se lăudau unii mai demult prin campaniile electorale cu o sală polivalentă, însă până acum avem doar două case de cultură peste care anii au lăsat urme adânci și urâte. Ambele arată atât de rău încât par mai vechi decât Ceatea.

Sper ca în campania electorală ce va urma să nu-i mai auzim pe unii lăudându-se cu realizările lor mărețe, când de fapt și-au făcut doar datoria (parțial). Ar trebui să privească cu responsabilitate spre nevoile reale ale orașului și în primul rând ale locuitorilor săi.

Nu aș vrea ca mandatul actualului primar să se închieie în urma activității celor care au trecut pragul primăriei recent. Mă refer la DNA. Consider însă că sunt suficiente mandatele pe care le-a avut până acum și cred că nu mai are ce să ne dovedească din calitatea de primar.

Președinte PMP Alba, deputat Clement Negruț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea