Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț (MP): Sănătatea copiilor este o prioritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în România. Ne confruntăm în ultimele luni cu îmbolnăviri pe bandă rulantă a copiiilor care sunt beneficiari ai programului ,,Cornul și Laptele”. Nu mi-a venit să cred când am auzit informația potrivit căreia 37 de copii de la o școală din județul Galați, au fost internați după ce au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară în urma consumului de lapte primit la școală. Asta după cazul din comuna gălățeană Pechea, unde alți copii s-au îmbolnăvit tot din cauza laptelui primit la școală. Ne gândim în primul rând la pericolul la care au fost expuși copiii, la suferința lor dar și la șocul resimțit de părinții lor.

Clement Negrut23Nu este permis ca verificările asupra celor care sunt incluşi în programul ,,Cornul şi Laptele” – producători și distribuitori – sau a celor care gestionează cantinele școlare să se desfășoare doar în cazul unor asemenea incidente. Se pare însă că anumite instituții din țara noastră pot avea doar un comportament reactiv și nu proactiv, adica nu știu să prevină ci doar să ia măsuri după producerea unui incident. De ce trebuie să așteptăm să se îmbolnăvească copiii pentru a verifica și remedia ceea ce se întâmplă în sistem? Cazul ,,Colectiv” nu a fost o lecție pentru noi toți?

Copiii de la Galați se pare că s-au îmbolnăvit din cauza ambalajului defectuos folosit în cazul laptelui. Aerul a pătruns în acele ambalaje și a deteriorat laptele. Am înțeles de asemenea că nici temperatura la care ar fi trebuit să fie păstrat laptele nu a fost respectată. Aceeași societate s-a ocupat de distribuția laptelui, însă producătorul este diferit. Am aflat că Direcția de Sănătate Publică Galați a descoperit nereguli grave din punct de vedere bacteriologic la societatea care furniza laptele, iar punctul de lucru din Galați al producatorului a fost închis.

Problema îmbolnăvirilor de la Galați este una foarte serioasă deoarece a apărut la scurt timp după cazul de la o școală din Pitești unde mai mulți elevi au ajuns la spital după ce au consumat mâncarea de la cantină.

Astfel de lucruri se întâmplă mai ales atunci când reprezentanți ai instituțiilor abilitate în controlul activității de alimentație publică și siguranță alimentară își îndeplinesc sarcinile doar pe jumătate sau deloc.

Propun ca acest aliment cu grad ridicat de perisabilitate să fie scos din programul ,,Laptele și Cornul”. Un alt aliment potrivit pentru hrana elevilor ar putea fi ales în urma consultării unor specialiști în materie de nutriție și sănătate. Cert este că nu ne putem juca cu sănătatea copiilor. Instituțiile cu atribuții în siguranța alimentară trebuie să acționeze mai bine pentru a nu mai avea loc astfel de incidente. Sper ca acei copii care s-au îmbolnăvit la Galați, la Pitești să se recupereze cât mai repede.

De asemenea solicit prefectului județului Alba să dispună instituțiilor abilitate aflate în subordine efectuarea unor controale atât la producător cât și la distribuitor care au responsabilitate în programul ,,Laptele și Cornul” în județul Alba.

Preşedinte MP Alba, Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea