Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ciugud și Sântimbru, proiect comun pentru reabilitarea mai multor străzi din satele Totoi, Dumitra, Hăpria și Sântimbru. Lucrările încep în primăvară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe străzi din satele Totoi, Sântimbru, Dumitra și Hăpria vor fi asfaltate în primăvară, în baza unui proiect câștigat de Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Ciugud – Sântimbru în valoare de aproape 4 milioane de euro din fonduri europene.  

totoi-alba01Primarul comunei Sântimbru, Ioan Iancu Popa, a declarat fiind contactat de redactorii ziaruluiunirea.ro după ce pe adresa redacției a fost trimis un memoriu în care se preciza că oamenii sunt nemulțumiți că în satul Totoi nu sunt drumuri și alte utilități, că asfaltarea străzilor va începe în primăvară. El a declarat că asfaltarea nu s-a făcut până acum pentru că înainte trebuia realizată canalizarea, de care în prezent beneficiază toate familiile.

”Am avut un proiect prin care s-au realizat racordurile după care am pietruit și reparat drumul pentru ca oamenii să nu meargă prin noroi”, a explicat edilul din Sântimbru.

Proiectul a fost depus de către două comune pentru ca șansele câștigării lui să fie maximizate.

Primarul Ioan Iancu Popa a infirmat zvonurile potrivit cărora există săteni care doresc mutarea satului Totoi sub administrația comunei Ciugud, nemulțumiți de investițiile de care beneficiază, precizând că a fost depus un memoriu la primărie însă fără semnături ale localnicilor.

”Când vine omul și se erijează nu numele cetățenilor din localitatea Totoi nu e în regulă”, a spus primarul. Memoriul a fost trimis și redacției ziaruluiunirea.ro de către un reprezentant al ONG-ului ”PrimaNatura”.

La rândul rău, primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, contactat de ziarulunirea.ro a spus că în opinia sa nemulțumirile oamenilor din Totoi au plecat de la starea drumurilor, afectată de lucrările de la canalizare din ultima perioadă.

”Am depus un proiect pe fonduri europene în valoare de aproape 4 milioane de euro. Proiectul a fost câștigat, contractul s-a semnat, suntem în faza de a aștepta aprobarea pentru licitație de la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice. Eu am convingerea că totul va merge bine și că în primăvară vom da ordinul de începere. Prin proiectul acesta, în afară de drumul care leagă Hăpria de Dumitra și parte din satul Dumitra se vor asfalta străzile din Totoi și străzile din Sântimbru Fabrică în comuna Sântimbru”, a spus Damian.

Citește și Locuitori din Totoi vor mutarea satului sub administrația comunei Ciugud, acuzând că nu au școli, drumuri, apă potabilă sau locuri de muncă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea