Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cioloș, la Ciugud: Nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini. Vreau să fie utilizat de comunitățile locale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, la Ciugud, că nu își dorește ca pământul să fie vândut la străini, ci ar vrea să fie valorificat de comunitățile locale, deoarece este o resursă care, odată înstrăinată, cu greu poate fi obținută înapoi.

”Apropo de instalarea tinerilor și de potențialul inclusiv al agriculturii pentru că s-a tot vorbit de vânzarea pământului la străini și vreau să vă spun un mesaj foarte clar: nici eu nu-mi doresc ca pământul să fie vândut la străini. Îmi doresc ca pământul să fie utilizat de comunitățile locale pentru că e o resursă pe care greu o puteți obține din altă parte. Și nu o puteți obține din altă parte, dacă o pierdeți, odată ce ați renunțat la o astfel de resursă, cu greu puteți să o obțineți înapoi”, a arătat Cioloș.

Ciolos01

Premierul a opinat, în cadrul evenimentului de lansare a ”Pachetului de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate” la care au participat și primari de comune, că legile nu ar putea înlocui dorința proprietarilor de a vinde sau de a valorifica pământul la nivel local, iar oamenii trebuie să conștientizeze cât de importantă este această resursă.

”Aș vrea să mai transmit un mesaj primarilor care sunt în sală și mă aud: nu facilitați cu orice preț vânzarea terenului până când nu ați făcut toate eforturile de a valorifica terenul respectiv în sat cu comunitățile locale. Sigur că e mai ușor să obțineți un anumit sprijin când vine un străin să vă cumpere pământul și să vă roage să-l regrupați pentru ei pentru a-l vinde. Gândiți-vă că în felul acesta vindeți o resursă care e a comunității și pe care nu o mai puteți aduce înapoi”, a declarat premierul.

Cioloș a adăugat că pământul e ”prima resursă” de la care se pornește în dezvoltarea comunității.

La evenimentul de lansare a ”Pachetului de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate” premierul Cioloș a fost însoțit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea