Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cioloș, despre greva din Sănătate: Nu ne permitem să dezechilibrăm situația bugetară, însă subiectul trebuie discutat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Dacian Cioloș a spus, luni, la Alba Iulia, fiind întrebat dacă sunt posibile majorări salariale în Sănătate în perioada următoare, în contextul în care medicii au intrat în grevă japoneză, că ”nu ne permitem să dezechilibrăm situația bugetară”, ”însă subiectul trebuie discutat”.

Ciolos la Alba Iulia01

Citește și Grevă în sistemul sanitar. Cadrele medicale au intrat în grevă japoneză

”Cunoașteți bine bugetul care a fost aprobat, de Parlament, la sfârșitul anului trecut. Au spus că în acel buget trebuie să lucrăm. Deci acesta e bugetul, nu avem de unde să luăm mai mult decât la rectificare dacă luăm de la un alt domeniu ca să punem la un alt domeniu. Marja pe care o avem bugetară știți că este foarte restrânsă pentru că pe de o parte s-au aplicat măsurile de relaxare fiscală și în același timp au crescut salariile. Și în anumite domenii inclusiv sănătate și educație atât cât s-a putut anul trecut dar și în administrația publică. Guvernul trebuie să lucreze pe un buget care e aprobat de Parlament. De aceasta am și spus pentru orice altă decizie inclusiv din Parlament care vizează impact bugetar, a spus-o și Curtea Constituțională, trebuie să se prevadă sursa de finanțare pentru că altfel nu avem de unde. Nici nu putem să ne permitem să dezechilibrăm situația bugetară și să dăm acest semnal negativ în exterior care să afecteze situația economică a României pentru că percepția privind echilibrul bugetar are un impact foarte mare și asupra investițiilor care se fac în țară. Sigur, e un subiect care trebuie discutat pentru că știu situația dificilă din domeniul sănătății și știu că domnul ministru caută soluții și în cursul acestui an în funcție de cum vor evolua cheltuielile, caută soluții care să aibă în vedere și sectorul sanitar. Cred că e prea devreme să putem discuta despre asta. Aici domnul ministru trebui să-și exprime punctul de vedere”, a spus Cioloș

Sindicaliştii din sănătate au intrat, luni, în grevă japoneză și cer „aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară şi în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea