Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cascadorii risului. Etapa de vara…… Pamflet de-al dracului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am invins !!! In urma protestelor de acum peste un an regimul dictatorial Basescu-Boc a cazut si a fost inlocuit cu regimul dictatorial Basescu-Ponta, in care Ponta este tot un fel de Boc, da’ mai inalt.

Estimp, ultimul teoretic antibasist de frunte, pre numele lui de floare Crin, este gratulat de basisti cu apelativul “cacarau”. Asta in contradictie evidenta cu cirmaciul tarii noastre, Basescu Traian, care nu poate fi altceva decit “cacabun”. Ori, diferenta dintre cacarau si cacabun este binecunoscuta de catre scatofagii suporteri basisti a caror unitate de masura este polonicul.

In ceea ce il priveste pe micul Titulescu , vazut cu sacii-n caruta, si-a bagat adinc ritul in troaca politicii romanesti unde Gold Corporation varsa tarite aurii atit de hranitoare incit dragutul de Victoras a capatat proportii, ajungind sa aiba un fund mai mare decit calu’ lui Mihai Viteazu’. Altfel spus, Ponta l-a plagiat pina si pe calu’ lu’ Mihai.

In schimb, Elena Udrea ne dovedeste ca este o femeie de caracter pentru care nu conteaza aspectul fizic. De aia a divortat de unu’ urit si gras pentru unu’ urit si chel. Sau altfel spus, a lasat cocosul din mina pentru cocosel. Si mai vrea si sa candideze sa ajunga presedinte. Abia astept sa piarda alegerile ca sa divorteze Basescu de Romania, asa  cum a divortat de PDL dupa ce Udreasca a pierdut alegerile in partid.

La tirgul de fete de la Gaina, numitul Basescu Traian s-a fotografiat cu o pisica in brate. Sa le fie rusine celor care nu au vazut fotografiile si se gindesc ca pisica aia era blonda (vopsita) si proaspat divortata. Nu. Era normala. Dar poate cucuveaua de la Cotroceni si-a adus aminte cind a spus ca Ponta venea la el ca un pisicut si atunci a luat mita in brate s-o arunce pe fereastra dupa ce pleaca fotografu’.

In Alba, evenimentele sint mai modeste. Deputatul PPDD-OTV-DDTV-ETC Cornel Comsa  a declarat ca in judetul nostru PDL si USL “se pupa pe gura”. Cam gretoasa imaginea, dar Comsa a evocat-o de ciuda  ca nu incap si buzele lui in acest sarut de partid si de stat, buze care vor ramine uscate pina cind clarvazatoarea Eniko i le va umezi cu apa vie scoasa din fintina in care zace moarta Elodia.

L-am mai remarcat si pe hamsterul Dorin Nistor, animalul de campanie a lui Mircea Hava, care nu a reusit sa rontaie din cascavalul de primar la Sebes, nici sa isi bage piciorusele in parlament,  asa ca, neputind fi ales, a fost numit sa invirta roata pe bani multi la domnisoara AIDA, o fata mare care cara banii cu autobuzul.

Continua insa si lucrarile supra-supra-supra evaluate din Alba Iulia. Dupa ce si-a facut incalzirea cu sensuri giratorii de 60.000 euro (pina la 6.000 euro/metro patrat ), cu doi stilpi de poarta de cetate de 600.000 euro (facuti cu fier beton de 1.000 eur) si cu pavaje mai scumpe decit autostrazile scumpe de la noi, primaria Alba Iulia a licitat la sume uriase si asazisa punere in valoare a vestigiilor istorice din cetate ( a se citi “vestigiile istorice care au scapat”.) . In sfirsit, autoritatile statului s-au sesizat ca preturile sint super umflate “nu cu pompa ci cu..trompa!”. S-au sesizat si au actionat. Adica si-au cerut si ele partea prin reprezentantii lor, ca doar nu sint fraiere/fraieri. Ori sint golani, ori nu mai sint, ce mama lor….. Asa ca o lucrare supraevaluata acum un an la 2,5 milioane euro (!) a ajuns sa coste astazi aproape 5 milioane (!!). Vorba lui Mircea Hava: “Nu poti ajunge la pretul asta decit daca bagi si spaga in pret.Un pret asa mare are si spaga inclusa” Io zic ca in materie de spaga sa il credem pe cuvint pe Mircea Hava. Ca doar stie ce vorbeste.

Intre timp, tot in amortita noastra urbe, cunoscuta sub numele de cealalta capitala….a teraselor, mor locurile de munca si infloresc concertele. Toata primavara a rasunat cetatea de vocalizele unor lautari mai buni sau mai rai dar platiti bine, asa ca multi s-au dus sa vada de pilda daca Fane Banica ala micu a rezolvat problema cu chiuveta pe care i-a stricat-o Veta. Io zic ca daca tot a primit 30.000 euro de la primarie ca sa le cinte albaiulienilor, Fane Banica Junior putea sa isi cumpere o chiuveta noua si sa o mai lase in pace pe Veta, zgircitul dracului….

Tot la categoria festivaluri, respectiv festivalul cetatii medivale care nu mai exista (cetatea, nu festivalul) era sa ne prapadim de ris cind un cetatean enervat de prezenta unor formatii unguresti neenervante,  a promis ca le boicoteaza concertul cu strigate si flamuri tricolore. Boicotori au fost doar opt, ale caror strigate au fost usor acoperite de watii statiei de amplificare si de jandarmii antrenati special in acest scop. Asa ca vajnicii romani patrioti “din gura” nu s-au auzit dar s-au vazut fluturind uriase steaguri spre bucuria spectatorilor care in zapuseala santurilor cetatii au apreciat ventilatoarele cu tricolor si spre si mai placuta supriza a oaspetilor unguri care nu se asteptau la o asemenea bucurie: sa creada ca vad steagul Budapestei (rosu, galben, si albastru) fluturat de niste admiratori fanatici.

Si apropos de zapuseala din santuri. In campania electorala, eternul si fascinantul Mircea Hava s-a laudat ca a creat 80.000 mp de noi spatii verzi. Pe care nu le-a vazut nimeni. Prima data ne-am gindit ca s-a gresit cuvintul si le-a taiat, nu le-a creat, dupa cum spunea si Radio Erevan. Apoi a inceput sa circule prin oras ideea locului unde Hava a facut noi spatii verzi. Adica in “loc luminos, in loc cu verdeata, de unde a fost alungata durerea si intristarea”. Asa s-ar putea explica in parte depopularea orasului. Unii albaiulieni au plecat la iarba verde a lu’ Hava.

Si pentru astazi, ultima gluma serioasa: Traiasca Mircea Hava, viitorul presedinte al organizatiei judetene Alba a Miscarii Populare !

Radu Octavian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea