Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bucureștenii au cea mai mare putere de cumpărare din țară. Pe ce loc se află locuitorii județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bucureştenii au cea mai mare putere de cumpărare, de 6.288 de euro pe cap de locuitor, cu 50 de procente peste media pe ţară, valoare care plasează locuitorii Capitalei la aproximativ acelaşi nivel cu locuitorii din Polonia (locul 29 în Europa). În clasament, județul Alba se află pe locul 11.

portofel-cu-baniUrmătoarele judeţe, după București sunt: Timiş, Cluj, Ilfov, Braşov, Constanţa, Sibiu, Arad, Prahova şi Argeş. Judeţele aflate în top 10 sunt singurele cu o putere de cumpărare peste media naţională, toate celelalte 32 situându-se sub aceasta.

Cel mai aproape de medie este judeţul Alba cu 4.129 de euro pe cap de locuitor, locul 11 în clasament, scrie ziarul Financiar. 

Judeţul Vaslui ocupă ultimul loc între cele 42 de judeţe din România. Puterea de cumpărare a locuitorilor săi este de 3.054 de euro, cu 28% sub media pe ţară şi la aproximativ acelaşi nivel de venit disponibil cu locuitorii Serbiei sau Macedoniei (poziţia 35, respectiv 36 în Europa).

Analiza este făcută de GfK, o companie specializată în studii de piaţă şi despre consumatori, cu peste 13.000 de experţi în cercetare, care oferă studii în mai mult de 100 de ţări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea