Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Benzina și motorina s-au ieftinit cu circa 50 de bani la început de an  

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Benzina și motorina s-au ieftinit în noaptea de revelion cu 49, respectiv 50 de bani, ca urmare a eliminării suprataxei de 7 cenți pe litru și a reducerii TVA de la 20 la 19% de la 1 ianuarie 2017.

carburantiPotrivit peco-online.ro, un site care monitorizează preţurile carburanţilor din staţiile Petrom şi OMV la nivel naţional, la o staţie OMV din Salonta, judeţul Bihor, benzina putea fi cumpărată cu 4,48 lei litrul, iar motorina cu 4,60 lei.

Preţurile variază la acelaşi furnizor în funcţie de oraş, dar şi de staţia de alimentare. Spre exemplu, în Bucureşti, la staţia Petrom de pe Şoseaua Alexandriei, benzina costă 4,82 lei, iar motorina 4,79 lei. La staţia Rompetrol de pe DN1, preţul unui litru de benzină 95 este egal cu cel al motorinei: 5,5 lei.

Scăderea preţului la pompă contrazice motivul pentru care Liviu Dragnea cerea ca ieftinirile din Codul Fiscal să fie amânate.

„Este vorba despre interesul unor mari companii din România. Şi anume taxa pe stâlp si supraaciza. Guvernul va analiza cu foarte multă seriozitate şi responsabilitate următorul aspect. Preţul petrolului se află la un nivel minim istoric mondial. Cum naiba se face că la noi în România avem cel mai mare preţ din UE la pompă”, spunea Dragnea.

Ultimele date publicate de Comisia Europeană, în 12 decembrie, arată însă o altă realitate. Preţul mediu al benzinei, fără taxe, era mai mic în România decât în Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda şi Spania. După reducerea TVA şi a accizei, de la 1 ianuarie, România stă şi mai bine în topul european.

Sursa Realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea