Rămâi conectat

Politică Administrație

Angajări la Garda Forestieră. Viitorii paznicii ai pădurilor vor fi testați psihologic și vor avea salarii ca la ANAF

Ziarul Unirea

Publicat

în

Săptămâna viitoare va fi adoptată Hotărârea de Guvern de funcționare a Gărzii Forestiere, iar toate posturile vacante vor fi scoase la concurs, a anunțat miercuri ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu.

 

ratacit padure„Săptămâna viitoare vom scoate Hotărârea de Guvern de funcționare a Gărzii Forestiere, care s-a înființat prin transformarea ITRSV. Acest lucru l-am făcut pentru că este necesar ca în România tăierile ilegale să fie stopate, pentru că din toate înregistrările făcute atât de către Institutul Forestier Național, cât și de Institutul de Statistică, de ITRSV-uri a rezultat că 8,8 milioane de metri cubi se taie ilegal în România (…) În momentul în care HG de funcționare Gărzii Pădurilor va fi aprobată, la toate ITRSV-urile toate posturile vacante vor fi scoase la concurs, iar acestea vor fi ocupate în urma unor criterii de evaluare extrem de stricte, începând cu testări psihologice, testări de integritate și partea scrisă”, a declarat Gavrilescu, informeaza Agerpres.

Evaluari de integritate și salarii ca la ANAF

Potrivit lui Gheorghe Dinuca, comisar sef adjunct in cadrul Comisariatului de Regim Silvic și Cinegetic Valcea, în termen de trei luni de la preluare, tot personalul va fi supus la evaluari de integritate facute la nivel central. Infiintarea garzilor forestiere presupune si cresteri salariale, o sa fie o salarizare la nivelul celor de la ANAF, vor avea uniforme specifice, vor fi dotati cu autoturisme corespunzatoare, inscriptionate, cota de combustibil de aproape 500 de litri de motorina de masina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea