Rămâi conectat

Curier Județean

22 de metri cubi de material lemnos, recuperaţi de poliţiştii din zona Munţilor Apuseni, în urma unor controale la societăţi comerciale şi în teren

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din zona Munţilor Apuseni au recuperat 22 de metri cubi de material lemnos,  în urma unor controale la societăţi comerciale şi în teren.

La data de 16.03.2017, poliţiştii Postului de Poliţie Arieşeni, împreună cu lucrători silvici din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Alba, au efectuat un control la o întreprindere individuală din comuna Arieșeni, specializată în exploatarea şi comercializarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că, în cursul lunii ianuarie 2017, reprezentantul întreprinderii a înregistrat, fictiv, în documente, cantitatea de 11,5 metri cubi de material lemnos.

Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar complementar, a fost dispusă confiscarea valorică a cantităţii de 11,5 metri cubi material lemnos.

Tot joi, 16 martie, polițiștii din Baia de Arieș, împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Ocoliș şi lucrători ai Ocolului Silvic Muntele Mare Poșaga, în urma unor controale în fondul forestier, au identificat, în locul numit „Ogor”, 11 metri cubi de material lemnos, de esenţă foioasă.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că materialul lemnos a fost tăiat de către T.V., un bărbat de 60 de ani, din comuna Ocoliș, fără ca arborii să fie marcaţi de către organele silvice.

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, iar cei 11 metri cubi de material lemnos au fost indisponibilizaţi, în vederea confiscării.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea