Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Serie B, la Ternana | Pas înainte pentru fotbalistul din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Mărginean, fotbalistul în vârstă de 22 de ani din Zlatna, a făcut un pas înainte în carieră, ajungând în Serie B, la Ternana Calcio. În ultimii doi ani a jucat în Serie C, la ACR Messina și Novara, tot sub formă de împrumut, adunând 50 de apariții, 7 goluri și 2 pase de gol.

Tânărul mijlocaș a fost inclus de antrenorul Cristiano Lucarelli în lotul pentru meciul de astăzi din Cupa Italiei, cu Salernitana, în deplasare, câștigat de gazde, scor 1-0 (1-0). În Serie B, debutul va fi pe teren propriu, pe Stadio „Libero Liberati” cu Sampdoria, în 19 august.

Jucătorul din Alba a fost împrumutat de Sassuolo, grupare de care aparține din 2018, deși în această vară s-a aflat și pe lista lui Dinamo. Mutarea mijlocașului român a fost anunțată de Cătălin Sărmășan, agentul jucătorului român. În Serie B mai evoluează români precum Mihăilă și Man, la Parma, M. Marin, Moruțan și Ad. Rus, la Pisa sau Nedelcearu, la Palermo.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mijlocașul român a mai evoluat în carieră, tot sub formă de împrumut, pentru formațiile ACR Messina și Novara FC. Mărginean este fost internațional de tineret, cu meciuri de la nivel U17 până la U21, pentru care a evoluat în două amicale din 2022, 2-1 cu Finlanda și 3-4 cu Slovacia.

Ternana, locul 14 în sezonul trecut de Serie B, a obținut serviciile mijlocașului central român Andrei Mărginean, care va evolua la echipa din Terni, club înființat în 1925, culori „roșu-verde” un sezon, până în vara lui 2024.

„Mărginean a jucat de 16 ori în echipele naționale ale României Under 17, Under 18, Under 20 și Under 21, a precizat Ternana în comunicatul de pe site-ul oficial al clubului.

Din acel moment, ianuarie 2018, Mărginean a adunat 58 de meciuri la Sassuolo, 52 la formația Primavera, 6 la nivel U17. În total, a înscris 14 goluri în neroverde. Mărginean a petrecut sezoanele 2021/2022 și 2022/2023 în Serie C, împrumutat mai întâi la ACR Messina, apoi la Novara. După 50 de meciuri și 7 goluri la nivel de Serie C, face un pas înainte, urcă în eșalonul secund. În ultimii ani, Mărginean a fost împrumutat de Sassuolo la echipe precum Messina şi Novara. Sezonul trecut, la Novara, el a evoluat în 30 de meciuri în Serie C şi a marcat 4 goluri.

Cotat la 225.000 de euro, Mărginean are 4 meciuri disputate la naționala Under 20 a României şi alte două meciuri la România U21.

Foto: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea