Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ziua Rozelor, ediţia a XII-a, la Aiud şi Ciumbrud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înfiinţată oficial cu doar trei ani în urmă ca o necesitate de asociere pentru mărirea gradului de reprezentare şi protejare a cultivatorilor de trandafiri din zona municipiului Aiud, filiala judeţeană Alba Amicii Rozelor din România anunţă organizarea celei de a XII-a ediţii a sărbătorii „Ziua Rozelor”.

Ziua Rozelor Ciumbrud - AiudPotrivit preşedintelui asociaţiei, Andrei Molnar, ediţia din acest an se află în pregătire şi se va desfăşura în data de 29 iunie, urmând să aibă un program deosebit de atractiv şi variat. Astfel, cei ce vor fi prezenţi în Aiud şi Ciumbrud în acea perioadă vor putea admira „Parada Rozelor”, un alai de atelaje împodobite cu trandafiri, atelaje în care se vor afla gospodarii localităţii, fetele şi băieţii care au grijă de culturile de trandafiri, dar şi oficialităţi ale administraţiei locale şi judeţene. Tot în cadrul acestei sărbători vor avea loc o expoziţie de trandafiri şi alte produse specifice zonei, dar şi concursul, devenit tradiţional, „Duelul Rozelor”, concurs în care se vor alege cele mai frumoase trei soiuri de trandafiri.
Programul anunţat de către preşedintele Andrei Molnar mai cuprinde concursuri de decoraţiuni având ca materie primă trandafirul, concursuri de genul „cea mai frumoasă bicicletă împodobită” şi „cea mai frumoasă pălărie împodobită” sau concursul de desen tematic destinat copiilor. Bineînţeles că nu va lipsi nici tombola în care se pot câştiga aranjamente florale şi atracţia serii – „Balul Rozelor”.
Filiala judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România este o organizaţie care are ca scop informarea membrilor şi a publicului larg privind metodele de cultivare, înmulţirea şi îngrijirea trandafirilor, arbuştilor şi plantelor ornamentale, organizarea de expoziţii, concursuri, târguri locale şi naţionale. Înfiinţată în urmă cu trei ani în localitatea Ciumbrud, asociaţia are la această oră 21 de membri care cultivă peste 30 de hectare cu peste 70 de soiuri de trandafiri, circa 30 de soiuri de arbuşti şi peste 100 de soiuri de pomi. Aşadar, în fiecare an, la sfârşitul lunii iunie, când are loc „Ziua Rozelor”, vedetele sărbătorite sunt trandafirii de la Ciumbrud, un deja binecunoscut brand al judeţului Alba.

Dorel LAZĂR

FOTO: ARHIVĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea