Rămâi conectat

Actualitate

Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii este marcată la 4 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii este marcată la 4 iunie. În cadrul sesiunii speciale de urgență în problema Palestinei, la 19 august 1982, membrii Adunării Generale ONU, „șocați de numărul mare de copii palestinieni și libanezi care au căzut victime ale actelor de agresiune din partea Israelului”, au decis să marcheze în fiecare an ziua de 4 iunie ca Zi internațională a copiilor victime ale agresiunii (adoptând Rezoluția ES-7/8).

copil agresiuneScopul zilei este de a recunoaște durerea suferită de copiii din întreaga lume, care sunt victime ale abuzului fizic, mental și emoțional și, în același timp, de a susține angajamentul ONU de a proteja drepturile copiilor.

La începutul anului 2015, ONU estima că 300.000 de copii sunt copii-soldați în peste 20 de țări din întreaga lume. Până la 40 la sută dintre ei sunt fete potrivit www.un.org/youthenvoy.

La nivel mondial aproximativ 230 de milioane de copii sub vârsta de 5 ani nu au fost înregistrați în mod oficial, fiind lipsiți astfel de dreptul lor la un nume și la naționalitate; din aproximativ 35 de milioane de persoane care trăiesc cu HIV, peste 2 milioane au vârste între 10-19 ani, iar 56 la sută dintre acestea sunt fete; la fiecare 10 minute, undeva în lume, o fată la vârsta adolescenței moare ca urmare a violenței; aproape jumătate din totalul deceselor la copii sub vârsta de 5 ani sunt imputabile subnutriție (aproximativ 3 milioane de decese anual); 17.000 de copii cu vârsta până în 5 ani mor în fiecare zi, în condițiile în care cea mai mare parte din cauze pot fi prevenite sau tratabile, potrivit ultimele estimări publicate de UNICEF, pe www.unicef.org/statistics.

UNICEF este principala agenție responsabilă pentru monitorizarea obiectivelor legate de copii ale Declarației Mileniului, precum și a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) și, de asemenea, un partener-cheie în activitatea Organizației Națiunilor Unite. Odată ce epoca ODM se apropie de sfârșit în acest an, lumea are oportunitatea istorică de a stabili cursul pentru următoarea eră de dezvoltare umană. UNICEF este ferm hotărâtă să asigure copiilor un loc în centrul Agendei de dezvoltare post-2015, așa cum a ocupat și în Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului.

Sursa Agerpres

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea