Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zgonea, la Alba Iulia: Suntem preocupați de criteriile care au stat la baza selecției noilor prefecți

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a spus, duminică, la Alba Iulia, că social-democrații nu contestă decizia Guvernului de numire a noilor prefecți, însă sunt preocupați de ”criteriile care au stat la baza acestei selecții”.

Guvernul a decis, la mijlocul lunii februarie, încetarea mandatului şi numirea în funcţie pentru 19 posturi de prefect şi două de subprefecţi. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a spus, duminică, fiind întrebat dacă PSD va face o analiză pentru a vedea dacă numirile s-au făcut pe criterii politice, că aceasta este făcută și va fi discutată pe 14 martie ”la ora primului ministru”.

Zgonea, Dirzu01

”Va fi o discuție pe 14 martie la ora primului ministru între primul ministru și grupurile politice parlamentare pe această temă. Noi nu contestăm decizia primului ministru pentru că nu avem competență. Prefecții sunt reprezentanții guvernului în teritoriu. Noi suntem preocupați de criteriile care au stat la baza selecției acestor prefecți și dezbaterea în Parlament nu se duce pe acea atribuție constituțională a guvernului de a numi prefecții, ci pe celelalte atribuții legale care sunt criteriile care au stat la baza eliberării din funcție a acestor prefecți și numirii celorlalți prefecți. Fără nicio problemă, iar un guvern tehnocrat trebuie să găsească explicațiile legale. Eu am încredere în domnul Cioloș că va veni și va spune în fața Parlamentului care sunt criteriile pe care le-a avut în vedere  pentru a promova alți români în funcția de prefecți”, a spus Zgonea.

Noul prefect de Alba, Cornel Murg, fost subprefect al județului în ultimii patru ani, a fost învestit în funcție sâmbăta trecută, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți subsecretarul de stat Viorel Dosaru, președintele CJ, Ion Dumitrel, liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, primari și șefi de servicii deconcentrate.

Citește și FOTO-VIDEO: Noul prefect al județului Alba, Cornel Murg, instalat oficial în funcție

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, în această săptămână, solicitarea ALDE privind participarea premierului Dacian Cioloş, la Ora dedicată prim-ministrului, în data de 14 martie, la dezbaterea cu tema ”Criteriile în desemnarea noilor prefecţi”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea