”YOUR FIRST EURES JOB”, programul care sprijină mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE. Cum sunt ajutați să-și găsească un loc de muncă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

yourFirstJob242x80Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este co-aplicant alături de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia şi insulele Azore în cadrul proiectului TMS – Your first EURES job, proiect aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 1 iunie 2015  – 31 mai 2017,  în care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.

Obiectivul general al proiectului, este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE, de a asigura suport pentru găsirea unui loc de muncă, prin consiliere, mediere şi servicii de recrutare, folosind capacitatea reţelei serviciilor publice şi a reţelei EURES având ca rezultat concret plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenţii de mobilitate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Programul „Primul tău loc de muncă EURES” se adresează tinerilor solicitanţi de locuri de muncă şi angajatorilor care caută să îşi ocupe posturile vacante.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda, pe care pot aplica cetăţenii români şi europeni sunt afişate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european.

De asemenea, tinerii în vârstă de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele 8 ţări
participante la proiectul YFEJ pentru a obţine informaţii despre proiect şi Oportunităţile de ocupare.

Informații privind aplicațiile puteți găsi accesând link-urile: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php;
http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419