Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Xenofobia, posibil viciu indus societatii românesti – susține deputatul Cornel Comșa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În contextul politicii inumane a Guvernului maghiar în privința refugiaților, tot mai multe voci din opinia publică românească, pe fondul temerilor de o posibilă invazie a migranților în Uniunea Europeană dar și în România, se raliază unui discurs xenofob, radical și profund anti-european.

cornel comsaO bună parte din liderii politici maghiari dau dovadă că nu se pot adapta la noua ordine internațională de după cel de-al Doilea Război Mondial care îndeamnă Europa la pace, solidaritate și toleranță. Consolidarea unui discurs naționalist-extremist pe fondul valurilor de refugiați și imigranți  iregulari alimentează o politică guvernamentală de extremă dreaptă si indreaptă în mod nefericit națiunea maghiară spre ură, teamă de amenințări  la adresa securității statului și conflicte diplomatice cu vecinii regionali.

Cetățenii români, în special unele organizații neguvernamentale, nu trebuie să intre în acest joc periculos, în această isterie indusă, care nu fac decât să producă o rușine istorică bătrânului continent. Cred în instituțiile statului român și în consensul la nivel politic privind gestionarea crizei migranților, sperând că putem da asigurări că România este capabilă să primească și să integreze refugiați fără a permite dezechilibre sociale și culturale la nivelul statului. Este un prilej bun pentru noi să ne reafirmăm poziția strategică la nivel regional, statutul de parteneri loiali în cadrul UE și apărători  necontestați a valorilor ONU.

În calitate de membru al comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, salut poziția șefului diplomației române, E.S domnul ministru Bogdan Aurescu,  cu privire la valorile pe care România trebuie să le apere, chiar și pentru alte state ale Uniunii Europene,  și de la care nu trebuie să se abată. De asemenea, informarea  Comisiei Europene cu privire la intenţia părţii maghiare de a construi un gard între România şi Ungaria este necesară, în condițiile în care avem de a face cu o dilemă subliminală a securității și cu instrumente nedemocratice de propagare a acesteia, fără a rezolva problema migrației. Este nerealist și profund barbar ca un stat membru al Uniunii Europene să încerce să rezolve prin garduri de sârmă ghimpată, armament și militari o criză umanitară.

Reiterez faptul  că societatea românească nu trebuie să se lase atrasă în discursul xenofob, ci are dificila și nobila misiune să apere cu demnitate valorile umaniste, solidaritatea, libertatea, echitatea și democrația. (V.N.)

Biroul Parlamentar al deputatului, Cornel George Comșa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea