Vrei să te îmbogățești? Sfaturi de la 1937

Paul Voicu - Primar 2020

O carte publicată în anul 1937 de unul dintre consilierii fostului preşedinte american Franklin D. Roosevelt este considerată şi în ziua de azi un ghid de referinţă de cei care visează să facă avere. Volumul documentat de scriitorul Napoleon Hill în timpul Marii Recesiuni din anii ‘30 se bazează pe sfaturi primite de la 500 dintre cei mai de succes oameni de afaceri americani, la acel moment.

„Think and Grow Rich“ este intitulată cartea care te învaţă cum să-ţi drămuieşti banii, să investeşti cu cap, să scapi de datorii şi să te descurci într-o lume în care banul a făcut dintotdeauna diferenţa.

ELIT

1. Fixează-ţi în minte suma exactă de bani pe care ţi-ai dori să o dobândeşti. Nu este suficient doar să-ţi spui că vrei să ai mulţi bani într-o bună zi. Stabilirea unei sume concrete joacă un rol important din punct de vedere psihologic, conturează mental un scop definitiv.

2. Nu este realist să crezi că poţi primi ceva fără să dai nimic în schimb. Prin urmare, determină exact lucrul pe care intenţionezi să-l faci sau efortul pe care îl vei depune pentru a obţine banii visaţi.

Mihail David - 2020

3. Stabileşte o dată exactă până la care vei reuşi să dobândeşti suma fixată.

4. Nu sta pe gânduri. Imediat după ce ai pus la punct un plan pentru a duce la îndeplinire ceea ce ţi-ai propus, începe să-l urmezi, indiferent dacă te simţi pregătit sau nu.

5. Scrie pe o foaie suma de bani pe care intenţionezi să o obţii, termenul limită până la care vei încerca să faci rost de banii respectivi, descrie ceea ce vei face sau vei oferi în schimbul averii, precum şi etapele planului pe care îl ai în minte.

6. Citeşte declaraţia scrisă cu voce tare, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. După un timp în care te vei motiva în acest fel, vei ajunge să simţi că te afli deja în posesia banilor după care tânjeşti.

Sursa: historia.ro

1 comentariu

nedumeritul 20 august 2018 at 0:51

…lasati ineptiile. Dca chiar vreti bani,bani bogat, bani multi atunci intrati in fluxul banilor si mutati bani inspre folosinta voastra. Ori banii nu sunt ai mei, ai nostrii. Aveti bani?, sau doar folositi si folosim bani?. Haide-ti sa fim seriosi. Despre ce vorbim?. Banii sunt al celor ce-i lanseaza pe piata. Aveti cumva fabrica si eu nu stiu?. Iar daca cumva nu aveti lasati banii. Eu si noi toti ceilalti doar ai folosim.,…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...