Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

”Vreau să fiu voluntar” – proiect de prevenire a consumului de droguri adresat elevilor din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, implementează în perioada 1 februarie – 30 iunie 2013 proiectul „Vreau să fiu voluntar”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba, adresat elevilor din cadrul a 5 unităţi şcolare din municipiul Alba Iulia: Colegiul Economic „Dionosie Pop Marţian”, Liceul Sportiv, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” şi Colegiul Tehnic „Apulum”.

Obiectivele proiectului sunt creşterea gradului de informare în rândul a 625 de tineri de liceu, asupra riscurilor consumului de droguri, promovarea implicării voluntarilor în activităţi de prevenire a consumului de droguri şi atragerea unui număr de 15 voluntari, elevii fiind selectaţi din cadrul liceelor participante la proiect. Se vor realiza întruniri de lucru, acţiuni de prevenire a consumului de droguri, se vor organiza sesiuni de informare a voluntarilor, iar voluntarii de vârstă apropiată cu grupul ţintă (categoria de vârstă 14-18 ani) se vor numi educatori de aceeaşi vârstă şi se vor implica în susţinerea de activităţi interactive adresate elevilor claselor din care provin.

Activitatea de voluntariat în Agenţia Naţională Antidrog se desfăşoară cu respectarea următoarelor principii: participarea ca voluntar pe baza consimţământului liber exprimat, implicarea activă  a  voluntarului în viaţa comunităţii, desfăşurarea voluntariatului cu excluderea oricărei contraprestaţii materiale din partea beneficiarului activităţii, recrutarea voluntarilor pe baza egalităţii şanselor, fără niciun fel de discriminare.

”Proiectul „Vreau să fiu voluntar” reprezintă contextul favorabil al dezvoltării voluntariatului, ca formă de cetăţenie activă la nivel local, în acest demers instituţiile de învăţământ şcolar fiind încurajate să se implice. De asemenea, aplicarea acestui proiect contribuie la recunoasterea activităţii tuturor voluntarilor”, a spus Claudiu Dușa, coordonator CPECA Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea