Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2023: Ce soluții au beneficiarii care nu au primit cardul social

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere pentru alimente 2023: Ce soluții au beneficiarii care nu au primit cardul social

Mai mulţi români care îndeplinesc criteriile specifice nu au primit cardurile pentru alimente. Deputatul Gabriel Zetea i-a adresat în Parlament o întrebare lui Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Iată textul documentului:

Citește și: Vouchere pentru alimente 2023: Cine beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde

„Domnule ministru, în decursul unui an și jumătate de când PSD a venit la guvernare, viața românilor care trăiesc în condiții precare s-a schimbat în mai bine. Prin măsurile sociale pe care miniștri social-democrați au reușit să le implementeze în cadrul coaliției la guvernare, milioane de români beneficiază de ajutor de la stat atât pentru achiziționarea alimentelor necesare traiului de zi cu zi, cât și pentru a-și achita facturile la energie.

Citește și: Vouchere pentru alimente 2023: Peste 300.000 de români nu au mai primit banii pe card

Așa cum v-am prezentat și în alte rânduri, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care gestionează acordarea cardurilor valorice ”Sprijin pentru România”, cere ca persoanele care nu au primit cardul deși sunt eligibile, să ceară lămuriri suplimentare la Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. În calitate de parlamentar de Maramureș vin spre dumneavoastră, domnule ministru, cu rugămintea de a a verifica încă o situație care mi-a fost adusă la cunoștință de o maramureșeancă care, deși se află în pensie de boală din luna mai 2022, nu a primit nici până în prezent cardul ”Sprijin pentru România”.

Băimăreanca ale cărei date personale le veți regăsi în anexă și care are o pensie de 1125 de lei (pensia minimă începând cu 1 ianuarie 2023) susține că s-a adresat pentru lămuriri suplimentare Casei Județene de Pensii, iar răspunsul care i-a fost transmis a fost acela că se face o medie a pensiei pentru ultimele 12 luni înainte de acordarea acestor carduri valorice care vin în sprijinul celor mai oropsiți dintre noi.

În concluzie, domnule ministru, vă rog să îmi răspundeți punctual la următoarele întrebări:

1. Cine actualizează listele beneficiarilor acestor carduri și cum sunt aceste liste comunicate ulterior Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene?

2. Ce le recomandați pensionarilor care au fost pensionați în ultimele luni (fie la limită de vârstă, fie de boală, fie din cauza unui handicap) și cărora Casa de Pensii le transmite că trebuie să aibă minimum un an vechime în sistemul de pensii înainte de a beneficia de acest ajutor?

3. Pensionarii care primesc pensia minimă dar nu se află în pensie la limită de vârstă sau nu beneficiază de o pensie de handicap, trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a beneficia de cardul Sprijin pentru România?”

Vouchere sociale 250 lei. Ce trebuie să faceţi dacă vă încadraţi, dar nu aţi primit cardul

Sunt persoane care nu au intrat în posesia cardului pentru că la momentul distribuirii nu se aflau la domiciliu. Poșta Română încearcă distribuirea de două ori pentru fiecare beneficiar. Dacă vă aflați în această situație, primul pas este să verificați la cel mai apropiat oficiu poștal. Dacă nu găsiți cardul acolo, sunați la 031.9268.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduși în program se eliberează noi suporturi electronice.

Așadar, dacă ați devenit eligibil pe parcursul programului, veți fi adăugați pe aceste liste. Pentru a vă asigura că nu sunteți omis, vă puteți adresa Casei Teritoriale de Pensii – respectiv Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială – din județul de reședință. Verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), iar MIPE nu are autoritatea să adauge sau să elimine beneficiari din liste.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea