Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2023: Când vor fi încărcate cardurile în luna iunie 2023 cu noua tranșă în valoare de 250 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere pentru alimente 2023: Când vor fi încărcate cardurile în luna iunie 2023 cu noua tranșă în valoare de 250 de lei

Prin programul „Sprijin pentru România”, cetățenii pot beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei, sume care sunt virate odată la două luni.

Citește și: Vouchere pentru alimente 2023: Va avea loc o nouă actualizare a listei de beneficiari. Care sunt criteriile de acordare

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a demarat anul trecut procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Peste 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, au primit aceste ajutoare în valoare de 250 lei la 2 luni.

Conform programului anunțat de autorități următoarea tranșă de 250 de lei va fi virată pe carduri începând cu luna iunie, în perioada 1-10 iunie 2023.

Cine poate beneficia de acest sprijin

MIPE precizează cine poate primi aceste ajutoare:

– Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.

– Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Citește și: Vouchere alimente 2023: Ce trebuie să facă românii care nu au primit cardurile şi între timp au devenit eligibili

– Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

– Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023 .

– Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul Sărbătorile Pascale sunt se numără printre cele mai importante din an, momentul în care creștinii de pretutindeni sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este o perioadă încărcată de tradiții și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea