Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere de 750 de lei: Ce condiții trebuie înteplinite pentru a beneficia de acești bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere de 750 de lei: Ce condiții trebuie înteplinite pentru a beneficia de acești bani

Copiii din medii defavorizate sau care provin din familii modeste vor putea beneficia de vouchere în valoare de 750 de lei. Banii vor fi destinați achiziționării de rechizite și haine pentru copiii de grădiniță sau școală. Aproape 300.000 de copii vor putea primi bani de la stat, sub formă de vouchere cu o valoare de 750 de lei.

Pentru a putea primi aceste vouchere, părinții copiilor trebuie să aibă venituri mici, care nu sunt suficiente pentru a întreține familia și mai ales pentru a îngriji corespunzător un copil. Venitul fiecărui părinte trebuie să se afle sub 1275 de lei. Fără astfel de ajutoare, mulți copii, mai ales cei care provin din mediul rural ar putea abandona școala, anunță autoritățile. Conform datelor oficiale, doi din cinci copii se află în pragul sărăciei.

De asemenea, situația din scoli va fi modificată. Aceste finanțări prevăd și includerea unui program de masă caldă pentru elevi și preșcolari. Vor fi reglementate și unitățile care nu au echipamente și spații potrivite pentru desfășurarea corespunzătoare a cursurilor.

„Vorbim de folosirea acestor bani efectiv din semestrul 2i-2023.Avem 240 de milioane de euro alocați pentru decontarea programului de mese calde, sigur că vom avea o discuție cu Ministerul Educației pentru a stabili măsurile. Le vom aloca fondurile necesare pentru echipamente, care privesc menținerea în condiții bune a hranei pentru copii”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Burse sociale pentru studenți

Această finanțare a sistemului de învățământ va avea o implementare și la nivelul universitar. Cei care urmează învățământul superior și se încadrează criteriilor de acordare a bursei sociale ar urma să primească 1.500 de lei la începutul anului universitar.

Bursele sociale acordate de facultate reprezintă un ajutor enorm pentru tinerii care au ales să-și continue studiile. Mulți studenți provin din medii vulnerabile și au nevoie de ajutor în încercarea de a trece peste această condiție.

„Apreciem că în România, o parte semnificativă de populație este vulnerabilă. Potrivit Eurostat, din UE, România are una dintre cele mai mari rate de risc la sărăcie și excluziune socială – mai mult de 34%. Iar asta îi face vulnerabili la exploatări”, a declarat Gary Haugen, CEO al Fundației International Justice Mission, conform România TV.ț

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea