Rămâi conectat

Actualitate

Voiculescu îl ameninţă pe filosoful Mihai Şora cu tribunalul, după ce a fost numit „turnător cu ifose de intelectual”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voiculescu îl ameninţă pe filosoful Mihai Şora cu tribunalul, după ce a fost numit „turnător cu ifose de intelectual”

Dan Voiculescu – fondatorul postului de televiziune Antena 3, care a fost condamnat denifitiv în doarul „ICA” – l-a ameninţat pe filosoful Mihai Şora că îl va da în judecată, după ce acesta şi-a exprimat indignarea faţă de faptul că Editura Academiei Române a acceptat să publice o carte scrisă de omul de afaceri, pe care îl descrie drept un “turnător cu ifose de intelectual”.

“Cum a ajuns un asemenea personaj să-şi pună numele Academiei pe copertă? Prin ce complicităţi, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate nişte ‘indulgenţe’ acolo)?”, s-a întrebat Mihai Şora, pe pagina sa de Facebook, în legătură cu noua carte scrisă de Voiculescu, intitulată “Tratatul Umanismului Pragmatic”. Lansarea a fost acoperită, cu fast, de Antena 1.

Ameninţarea lui Voiculescu a fost făcută prin intermediul firmei sale de avocatură. Mai exact, în urma mesajului postat de Şora, Voiculescu i-a trimis acestuia o notificare în care i-a adus la cunoştinţă că, dacă nu va şterge postarea, se va adresa instanţelor judecătoreşti.

“În mesajul postat de dvs pe pagina de Facebook sunt folosite cuvinte cu caracter jignitor la adresa subsemnatului cum ar fi ‘turnător cu ifose de intelectual’, ‘asemenea autor’ şi sunt aduse acuzaţii cum că aş fi ajuns să public la Editura Academiei Române prin ‘complicităţi, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate nişte ‘indulgenţe’ acolo).

În condiţiile în care nu există nicio dovadă în sensul că acuzaţiile privind ‘complicităţi, legături subterane, transfer de fonduri’ sunt reale, se constată că Dvs aţi depăşit limitele acceptabile ale libertăţii de exprimare, afirmaţiile reprezentând un atac îndreptat împotriva subsemnatului. Referitor la cuvintele jignitoare, cum ar fi ‘turnător cu ifose de intelectual’ şi ‘asemenea autor’, acestea nu pot fi justificate în niciun context.

Pentru aceste motive, vă solicit să retractaţi, de îndată, postarea de pe reţeaua de socializare Facebook referitoare la subsemnatul. În cazul în care nu veţi da curs prezentei notificări, mă voi adresa instanţelor judecătoreşti competente, urmând ca Dvs să suportaţi costurile unui asemenea demers”, se arată în notificare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea