Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VINERI şi SÂMBĂTĂ: Festivalul Naţional „Amasadorii Unirii” – 300 de români reuniţi într-un spectacol folcloric, la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest sfârşit de săptămână, la Alba Iulia se desfăşoară Festivalul Naţional „Ambasadorii Unirii”, eveniment organizat de Palatul Copiilor Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Aflat la cea de-a XIII-a ediţie, evenimentul va reuni în Oraşul Marii Uniri peste 300 de copii şi cadre didactice din regiunile istorice ale ţării, veniţi cu spectacole folclorice si mesaje de unire şi frăţietate, întru cinstirea înaintaşilor şi propăşirea neamului românesc în noul context european.

Evenimentul va debuta vineri, 29 noiembrie 2013,  la ora 18.00, în Holul Central de la Alba Mall, unde va avea loc spectacolul folcloric „DECEMBRIE – COLUMNĂ A UNIRII”, spectacol omagial, dedicat împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire şi Zilei Naţionale a României.

Îşi vor da concursul ansambluri folclorice de copii din judeţele Arad (Palatul Copiilor Arad), Suceava (Clubul Copiilor Vatra Dornei, Filiala Dorna Candrenilor), Sălaj (Clubul Copiilor Jibou), Bihor (Clubul Copiilor Beiuş),  Maramureş (Clubul Copiilor Sighetul marmaţiei) Olt(com. Pleşoi), Bistriţa- Năsăud (Clubul Copiilor Sângiorz-Băi) şi Alba (Palatul Copiilor Alba Iulia, Clubul Copiilor Blaj).

Sâmbătă,  la ora 13.00, ansamblurile de copii din judeţele amintite, vor repeta spectacolul susţinut la Alba Mall, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Începând cu ora 16. 00 va fi oraganizată şi o paradă a portului popular pe traseul B-dul Transilvaniei – Parcul Unirii – Sala Unirii.

La ora 17.00, în Sala unirii, reprezentanţii-copii ai regiunilor istorice ale ţării îşi vor preznta, în faţa oficialităţilor locale şi judeţene, ca în fiecare an de 13 ani încoace, mesajele lor de bucurie că se află  în inima ţării, la Alba Iulia, pentru a cinsti Marea Unire.

Duminiă, 1 decembrie, 2013, cei 300 de copii şi cadre didactice vor fi prezenţi la Serbările Unirii.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor Un șofer de 35 de ani din Mogoș este suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor. Citește și: FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea