Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vineri: PROTEST al părinților din Micești la sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba. Cu o săptămână înainte de începerea cursurilor un ordin de ministru ar putea desființa clasele V-VIII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 31 august, începând cu ora 9.00, la Inspectoratul Școlar Județean Alba va avea loc un protest organizat de către părinții elevilor de la Școala Gimnazială din Micești. Cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, aceștia au aflat de existența unui ordin de ministru care desființează clasele V-VIII ale unității de învățământ.

La mai puțin de o săptămână până la începerea noului an școlar părinții și elevii de la Școala Gimnazială Micești nu se pregătesc ca în alți ani cu flori, ghiozdan și rechizite, ci cu organizarea unui protest, în speranța că școlarii vor începe cursurile în 10 septembrie în clasele unității șcloare din cartierul albaiulian.

Dacă în urma deciziei Tribunalului Alba din 29 iunie 2018 de a anula hotărârea consiliului de administrație de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia și menținerea claselor V – VIII de la Școala Gimnazială Micești, apele păreau că s-au liniștit cât de cât în această problemă, părinților elevilor din clasele V-VIII le-a fost adusă la cunoștință de către conducerea unității de învățământ existența unui ordin de ministru prin care se deființează ciclul gimnazial de la școala din Micești.

Astfel, părinților li s-a pus în vedere să-și înscrie copiii la Liceul Cu Program Sportiv de care aparține școala sau la oricare altă unitate de învățământ. Oamenii au adus la cunoștință reprezentanților administrației locale situația halucinantă în care se află, urmând ca consilierul local Raul Tudorașcu, împreună cu colegii desemnați în bordul administrativ  al unității de învățământ să se edifice cu privire la existența documentului și convocarea de urgență a consiliului de administrație al liceului.

Trebuie menționat că decizia Tribunalului Alba nu este definitivă, iar reprezentanții Liceului Sportiv au formulat contestație, dosarul urmând să ”plece” la Curtea de Apel.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea