Vineri: PROTEST al părinților din Micești la sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba. Cu o săptămână înainte de începerea cursurilor un ordin de ministru ar putea desființa clasele V-VIII

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Vineri, 31 august, începând cu ora 9.00, la Inspectoratul Școlar Județean Alba va avea loc un protest organizat de către părinții elevilor de la Școala Gimnazială din Micești. Cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, aceștia au aflat de existența unui ordin de ministru care desființează clasele V-VIII ale unității de învățământ.

La mai puțin de o săptămână până la începerea noului an școlar părinții și elevii de la Școala Gimnazială Micești nu se pregătesc ca în alți ani cu flori, ghiozdan și rechizite, ci cu organizarea unui protest, în speranța că școlarii vor începe cursurile în 10 septembrie în clasele unității șcloare din cartierul albaiulian.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Dacă în urma deciziei Tribunalului Alba din 29 iunie 2018 de a anula hotărârea consiliului de administrație de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia și menținerea claselor V – VIII de la Școala Gimnazială Micești, apele păreau că s-au liniștit cât de cât în această problemă, părinților elevilor din clasele V-VIII le-a fost adusă la cunoștință de către conducerea unității de învățământ existența unui ordin de ministru prin care se deființează ciclul gimnazial de la școala din Micești.

Astfel, părinților li s-a pus în vedere să-și înscrie copiii la Liceul Cu Program Sportiv de care aparține școala sau la oricare altă unitate de învățământ. Oamenii au adus la cunoștință reprezentanților administrației locale situația halucinantă în care se află, urmând ca consilierul local Raul Tudorașcu, împreună cu colegii desemnați în bordul administrativ  al unității de învățământ să se edifice cu privire la existența documentului și convocarea de urgență a consiliului de administrație al liceului.

Trebuie menționat că decizia Tribunalului Alba nu este definitivă, iar reprezentanții Liceului Sportiv au formulat contestație, dosarul urmând să ”plece” la Curtea de Apel.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

projustice 30 august 2018 at 14:32

Nu se intelege de catre opinia publica din judet al cui este razboiul mediatic si nu numai dus de parintii elevilor din Micesti si conducerea scolii , respectiv ISJ-ul. Daca LPS , care cunoaste situatia scolii a dat unda verde desfiintarii scolii, de ce parintii, si mai ales cei implicati politic, se joaca ,, alba-neagra,, cu copiii lor. cate clase sau scoli nu au fost comasate in judet , la propunerea CA din scoli si nu s-a mai facut atata tevatura . Eu nu sunt pentru desfiintarea claseler , nici a scolilor si sustin ca , scoala trebuie sa fie a comunitatii, nu a ISJ-ului. Dar atunci, pt neajunsul cu banii de salarii pt cadrele didactice sa suplimenteze bugetul local diferentele si totul va fi bine. Altfel de ce cred cei din Micesti ca ei ar trebuie sa ramana chiar cu clase sub efective si alte scoli din judet sa nu ramana? Intreb si eu, asa, retoric..

Andrei Plesu 30 august 2018 at 17:32

Vrei, nu vrei, dai cu nasul, clipă de clipă, de tot soiul de „românaşi“ mîndri, ajunşi la putere fără nici o „împuternicire“ interioară, fără nici o „vrednicie“, fără nici o performanţă profesională consistentă. Ba inarticulatul Andruşcă, ba insuficient şcolitul Popa, ba năucul trist Pop, ba palida secretară de la Videle (Carmen Dan), ba zglobiul metafizician Daea, ba papagalul şef de pluton Tudorel Toader, ba – cireaşa de pe tort! – Viorica Dăncilă, rătăcită prin gramatică, hărţi, instituţii, sarcini greu de înţeles, vorbe greu de pronunţat etc.
Imi cer scuze, în numele poporului român, compatrioţilor noştri de toate etniile – şi, în ocurenţă, preşedintelui Iohannis – pentru cuvintele proaste ale cîte unei Olguţe sau ale cîte unui Daddy. Românii normali nu gîndesc ca ei! În rest, rămîne cum am vorbit: m-am săturat de derbedei, de proşti şi de ţoape!

justitiarul 2 septembrie 2018 at 8:56

Plesule nu ai zis nimic de basau,hava,buldogu.fonfea de atanasiu,piyicul atomic….
Nu iti mai cere scuze degeaba ca esti penibil.Hai pa

Comentariile sunt oprite