Rămâi conectat

Curier Județean

Vineri la Alba Iulia: Dezbatere publică pe marginea înfiinţării şi funcţionării Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al judeţului Alba

Publicat

în

Sala de sedinţe a DGASPC Alba va fi vineri 9 februarie începând cu orele 17.30 gazda unei dezbateri publice pe marginea înfiinţării Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al judeţului Alba. Fundaţiile de tineret, organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret, organizaţiile de elevi şi studenţi, dar şi alte persoane interesate de dezvoltarea activităţilor pentru tineret din judeţul Alba sunt invitate pentru a dezbate proiectul de hotărâre iniţiat în acest sens de consilierul judeţean PNL Marius Ceteraş.

“ Nu este o idee originală, înfiinţarea unor consilii consultative pe probleme de tineret este recomandată prin Legea 350/2006 şi deja astfel de foruri au fost înfiinţate la nivel judeţean în Sibiu şi Vrancea, iar la nivel local în mai multe municipii, printre care, de curând, şi Alba Iulia. Am considerat că este oportun să facem acest lucru şi în judeţul Alba, deoarece participarea tinerilor la luarea deciziilor care îi privesc în mod direct, dar mai ales susţinerea unor activităţi pentru tineret la nivel judeţean este de o importanţă majoră şi cu efecte benefice atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung,

În forma propusă de mine, din Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al judeţului Alba ar urma să facă parte nu doar reprezentanţii unor organizaţii de şi pentru tineret, ci şi tineri din judeţul Alba care au performat la nivel naţional sau internaţional în diverse domenii de activitate (educaţie, cultură, sport, sănătate, antreprenoriat, voluntariat etc.). De asemenea am definit ca rol principal al Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret acela de a fi consultat la elaborarea regulamentelor Consiliului Judeţean Alba pentru finanţarea activităţilor pentru tineret şi a altor acte normative care privesc activităţi pentru tineret. ” a declarat consilierul judeţean PNL Marius Ceteraş.

Electrica Furnizare Discount

Principalele domenii de activitate ale Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al judeţului Alba ar urma să fie cultura, educaţia şi formarea, orientarea în carieră ?i ocuparea forţei de muncă, participarea la activităţi de voluntariat, sportul de masă şi manifestările sportive pentru tineret, sănătatea şi mediul, incluziunea socială şi susţinerea tinerei familii, combaterea migraţiei tinerilor din judeţul Alba si antreprenoriatul economic ?i social.

„Pe lângă iniţierea acestui proiect de hotărâre, am propus colegilor din Consiliul Judeţean Alba ca după constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret să fie de acord cu alocarea din bugetul judeţului Alba a unor sume având ca destinaţie clar definită susţinerea de activităţi pentru tineret. În plus am solicitat instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean Alba să includă componente speciale de tineret în cât mai multe dintre evenimentele pe care le vor organiza începând din acest an. Pentru mine este foarte clar că înfiinţarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret va fi utilă doar dacă şi implicarea Consiliului Judeţean Alba în problemele tinerilor va creşte în viitor, ceea ce eu şi colegii mei ne propunem să facem.” a conchis consilierul judeţean PNL Marius Ceteraş

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Furia vântului a răvășit o terasă de pe Bulevardul Transilvaniei. Alba Iulia sub asediul naturii

Publicat

în

FOTO| Furia vântului a răvășit o terasă de pe Bulevardul Transilvaniei. Alba Iulia sub asediul naturii

Natura se dezlănțuie în Alba Iulia. După ce o bucată de acoperiș a „aterizat” pe trotuar în zona Flanco de pe Bulevardul Revoluției și un copac s-a prăvălit peste o mașină parcată în Zona Arnsberg, o terasă de pe Bulevardul Transilvaniei a fost răvășită de puterea vântului.

Citește și : UPDATE FOTO| Un copac s-a prăvălit peste un autoturism, în zona Arnsberg din Alba Iulia. Pompierii intervin la fața locului

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru joi, 5 august, COD PORTOCALIU de furtuni, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, în județul Alba și mare parte a țării.

Electrica Furnizare Discount

sursa foto Facebook: A.A. Micu

Citește mai mult

Curier Județean

UPDATE FOTO| Un copac s-a prăvălit peste un autoturism, în zona Arnsberg din Alba Iulia. Pompierii intervin la fața locului

Publicat

în

UPDATE FOTO| Un copac s-a prăvălit peste un autoturism, în zona Arnsberg din Alba Iulia. Pompierii intervin la fața locului

Joi, în jurul orei 17:20,  un copac a căzut peste un automobil ce era parcat în zona Arnsberg din municipiul Alba Iulia. Este de menționat faptul că proprietarul autoturismului poate să fie despăgubit de către administrația locală dacă acest copac se află, ori se afla pe un domeniu aflat în administrarea publică.

Citește și: FOTO| O bucată din acoperișul unui bloc din zona Flanco, Alba Iulia, a „aterizat” pe trotuar

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru joi, 5 august, COD PORTOCALIU de furtuni, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, în județul Alba și mare parte a țării.

Electrica Furnizare Discount

UPDATE : Pompierii din Alba Iulia s-au deplasat la locul incidentului cu un maxim de promptitudine. Aceștia intervin la fața locului pentru înlăturarea copacului căzut peste autoturismul parcat în zona Arnsberg și a pericolului reprezentat de acesta.

 

Citește mai mult

Curier Județean

Alba Iulia se pregătește pentru Centenarul Încoronării. Gabriel Pleșa: „Sunt onorat că am reprezentat Alba Iulia la această importantă întâlnire”

Publicat

în

Alba Iulia se pregătește pentru Centenarul Încoronării. Gabriel Pleșa: „Sunt onorat că am reprezentat Alba Iulia la această importantă întâlnire”

De un deceniu încoace, Casa Majestății Sale și Primăria municipiului Alba Iulia, alături de Consiliul Județean Alba, au conceput programe legate de identitatea urbei și de actuala ei dezvoltare economică, educațională și culturală. Au fost vizate o serie de evenimente centrate în jurul Sărbătorii Încoronării de la Alba Iulia (15 Octombrie). Proiectul a avut ca punct de start marcarea a 90 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și Reginei Maria și va culmina la 15 Octombrie 2022 cu Centenarul României Regale.

Întâlnirea ce a avut loc la Domeniul Regal de la Săvârșin a fost un prim pas în conturarea unui an cu o însemnătate deosebită pentru Alba Iulia și pentru Casa Regală a României. În discuțiile purtate între Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principele Radu, domnul Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia și viceprimarul Emil Popescu au fost punctate elementele de start ale unui amplu program la care va fi invitat să se alăture și Consiliul Județean Alba.

Electrica Furnizare Discount

Citește și : Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

„Sunt onorat că am reprezentat Alba Iulia la această importantă întâlnire și că Familia Regală a României și-a reafirmat susținerea pentru proiecte comune. Pe 15 Octombrie vom marca un nou an de însemnătate pentru Alba Iulia și România – Centenarul Încoronării. Împreună cu echipa primăriei, cu Consiliul Județean și cu Casa Majestății Sale vom finaliza în curând o propunere de evenimente pe care le vom organiza împreună începând din acest an.” – Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia

Arta se va circumscrie evenimentelor dedicate Sărbătorii Încoronării din 2021 și va implica participarea Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare