Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Ziua Mondială a Donatorului de Sânge: Mesajul directorului Centrului de Transfuzie Alba, doctor Ana Savu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
VIDEO| Ziua Mondială a Donatorului de Sânge: Mesajul directorului Centrului de Transfuzie Alba, doctor Ana Savu

Astăzi, 14 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba, doctor Ana Savu, a transmis un mesaj tuturor persoanelor care donează în mod constant, dar și un mesaj de încurajare pentru persoanele care doresc să doneze sânge pentru prima dată.

„Astăzi, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, dorim să mulțumim oamenilor care vin la noi în centru, pentru a oferi o mică parte din sângele lor persoanelor aflate în suferință.

Se știe că donarea de sânge salvează zilnic mii de vieți. A dona sânge este un gest frumos care poate fi făcut de orice persoană sănătoasă care dorește să își ajute semenii.

YouTube video

De asemenea, este un gest necesar, este singura soluție pentru pacienții care au indicație de transfuzie. Se știe că la ora actuală sângele nu poate fi înlocuit cu altceva, trebuie donat de persoane sănătoase.

Nevoia de sânge este permanentă, în spitale, zilnic, se fac transfuzii de sânge. Sunt foarte multe indicații, în primul rând sunt urgențele, pentru care noi trebuie să fim mereu pregătiți cu stocuri suficiente de componente sanguine din toate grupele.

În lipsa sângelui, pacienții care sunt în stare gravă, practic, nu au nicio șansă să supraviețuiască. Pentru a face față la toate solicitările de componente sanguine făcute de spitale, astfel încât toți bolnavii să fie ajutați, este nevoie ca oamenii să doneze sânge în mod constant și în număr suficient de mare.

Îndemnăm persoanele sănătoase care vor să ajute să vină la noi în centru să doneze sânge. Sunt persoane care au mai donat, altele nu au mai donat, dar pot să facă acest gest pentru prima dată.

Donarea de sânge, pe lângă faptul că e benefică pentru bolnavi prezintă avantaje și pentru donator. Cu ocazia donării, persoana care vine să doneze sânge își poate verifica periodic starea de sănătate, în urma consultației medicale care se face și analizelor care se fac înainte și după donare.

În încheiere aș vrea să spun „La mulți ani” tuturor dragilor noștri donatori”, a declarat doctor Ana Savu, directorul Centrului de Transfuzie Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea