Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Zeci de motocicliști din Alba Iulia au făcut turul orașului, într-un marș de solidaritate cu o tânără grav ranită într-un accident pe DN7

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii din Alba Iulia au organizat, sâmbătă, o acțiune caritabilă de strângere de fonduri pentru Iulia Țârlea, o tânără de 26 de ani, din Simeria, care a suferit un accident grav pe DN7. Cu această ocazie, ei au  făcut un tur al orașului, cu scopul de a atrage atenția de prezența în trafic a motocicliștilor și pentru responsabilizarea tuturor persoanelor implicate în trafic – șoferi, motocicliști și pietoni.

motociclistiIulia este o tânără din Simeria, care aflată pe motocicletă, a fost accidentată grav, vineri, 15 aprilie, pe DN&, de u șofer în vârstă de 27 de ani care a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit-o în plin.

Iulia Tarlea”În stare gravă, Iulia a fost transportată de urgență la spitalul din Deva. Din nefericire, viața Iuliei nu va mai fi niciodată la fel, pentru că această dramă i-a schimbat viața radical. Acum se află în stare stabilă la spital, dar este imobilizată la pat. În urma accidentului și-a pierdut piciorul stâng, la cel drept a fost operată și urmează o altă operație pe coloana vertebrală, la București, în următoarele zile”, a scris pe rețeaua de socializare Facebook unul dintre prietenii tinerei.

Familia tinerei a deschis două conturi în care cei care au posibiltatea şi vor să doneze sume de bani pentru tratament şi recuperare o pot face.

Pentru a-i veni în ajutor, s-au mobilizat grupuri de motocicliști din mai multe orașe, organizând acțiuni similare cu cea din Alba Iulia.

VIDEO: youtube/ FOTO: facebook


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.

Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Lucrarile constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare