Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO: Vezi cum au urat colindătorii din Albac şi Jidvei la redacţia ziarului Unirea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oaspeţi veniţi din Munţii Apuseni, tocmai din Albac, au sosit ieri la redacţia ziarului Unirea pentru a vesti, prin impresionante colinde, Naşterea Mântuitorului. Ca în fiecare an, colindătorii înveşmântaţi în straie populare româneşti, au fost însoţiţi de primarul localităţii, Tiberiu Todea, învăţătorul Barbu Todea şi preotul paroh al comunei Albac.Grupul de colindători din Albac, de toate vârstele, coboară în fiecare an din Apuseni pentru a aduce la şes, la Alba Iulia, frumoasele tradiţii moţeşti. Aceştia au colindat cele mai importante instituţii din municipiul reşedinţă de judeţ – Prefectura, Consiliul Judeţean, Primăria, Inspectoratul Judeţean de Poliţie etc., oferindu-le gazdelor prilejul de a-şi lumina sufletele cu cântece şi texte originale, culese din regiunea etno-folclorică a Apusenilor. (N.I.T.)

Colindătorii din Jidvei au fermecat redacţia ziarului Unirea

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Dintre obiceiurile tradiţionale româneşti, colindatul este cea mai iubită manifestare folclorică. Sărbătoarea Naşterii Domnului readuce în atmosfera cotidiană ideea de renaştere spirituală a omului, ideea de speranţă pentru o lume mai bună. Colindătorii de la Grupul Şcolar industrial Jidvei condus de preotul Ioan Rusan au venit tocmai pentru acest lucru, al treilea an la rând, să transmită mesajul Crăciunului şi redacţiei ziarului Unirea şi prin intermediul publicaţiei tuturor celor care se trag din judeţul Alba şi simt româneşte. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea