Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO Vestitorii primăverii s-au întors în Alba: Primele berze au ajuns ”acasă”, în comuna Unirea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vestitorii primăverii s-au întors în Alba: Primele berze au ajuns ”acasă”, în comuna Unirea

Vestitorii primăverii și-au făcut mult așteptata apariție și în județul Alba, în comuna Unirea. După luni de zile în care cuibul a fost gol, familia de berze s-a întors acasă.

Citește și: Cum va fi VREMEA până în 31 martie 2024, în Transilvania și la munte: Alternanțe de temperaturi până la sfârșitul lunii

Familia de berze a revenit la cuibul din Unirea, anunțând că primăvara se instalează în toată regula. Localnicii s-au bucurat de venirea berzelor, imortalizându-le în fotografii și filmulețe postate pe rețelele de socializare.

În vârf de stâlp, cuibul imens, ca o umbrelă atrage privirile celor care trec prin zonă. După luni în care a stat gol, păsările călătoare au început să îl reamenajeze, să îl completeze cu nuielușe și bețișoare, care să asigure confortul puilor care vor ieși din ouă.

YouTube video

De regulă, aceasta este perioada în care berzele se întorc ”acasă”, când vremea începe să se încălzească.

Specialiștii spun că cuibul de barză este una dintre cele mai spectaculoase și complexe construcții realizate de regnul animal. Este construit din crengi, rădăcini, pământ, la care se adaugă paie, fân, iarbă, uneori chiar hârtie și cârpe.

Un cuib de barză care este folosit câțiva ani la rând poate ajunge, după numeroase reparații, la un diametru de 1 – 1,5 metri și o înălțime de 2 metri, iar prin adăugarea treptată de materiale poate cântări câteva sute de kilograme.

Berzele sunt ocrotite prin lege și pot să trăiască peste 30 de ani. Depun ouă în lunile aprilie-mai, iar puii ies din găoace în lune iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Primăria Alba Iulia poate încheia contractul pentru eficientizarea energetică a Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” – Decizie definitivă la Curtea de Apel

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia poate încheia contractul pentru eficientizarea energetică a Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” – Decizie definitivă la Curtea de Apel Primăria Alba Iulia poate încheia contractul de circa 20 de milioane de lei (5 milioane de lei), bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru execuția lucrărilor de creștere a eficienței energetice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea