// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO. Un urs carpatin puternic, surprins într-o pădure din Munții Apuseni

O cameră fixă montată într-o zonă împădurită din Munții Apuseni a surprins un urs ieşit la plimbare. În aceeaşi zonă, recent, a fost filmat un râs care îşi marca teritoriul.

”Cineva a ieşit la plimbare. Vă prezentăm viaţa sălbatica din Romania, cealaltă parte a naturii, parte pe care puţini dintre noi sunt privilegiaţi să o vadă şi să o cunoască”, astfel este descris filmul video de către reprezentanţii Parcului Natural Apuseni, care l-au postat pe internet.

Zona Apusenilor este un habitat ideal pentru urs. La nivel naţional se estimează existenţa a peste 8.000 de urşi, România fiind din acest punct de vedere pe primul loc în Europa, cu excepţia Rusiei. Un sfert dintre urşii din Europa trăiesc în ţara noastră.

Ca şi în alte zone ale ţării, şi în Apuseni au existat multe situaţii în care urşii au ieşit din mediul lor natural şi au intrat în gospodăriile oamenilor producând pagube importante.

Sursa Adevărul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419