Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Tulnicărese din Munţii Apuseni, spectacol impresionant la poalele cetăţii din Dobrogea: În premieră, au adus şi un tulnicar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Tulnicărese din Munţii Apuseni, spectacol impresionant la poalele cetăţii din Dobrogea: În premieră, au adus şi un tulnicar

Festivalul Enisala – unitate la cetate a fost deschis de grupul de tulnicărese din Munţii Apuseni, care au adus la poalele cetăţii din Dobrogea c, din Satu Mare.

„Am venit în formula de şase fete şi un tulnicar. Am vrut să fie cumva o premieră, să arătăm că şi băieţii mai păstrează tradiţia cântatului din tulnic şi consider că l-am adus pe cel mai bun de la noi”, a declarat pentru sursa citată coordonatoarea grupului de tulnicărese din Munţii Apuseni, Nariţa Crinela.

Ea a amintit că în fiecare an Maria Gligor, declarată în anul 2014 „Tezaur uman viu”, organizează tabere de tulnic la Satu Mare.

„La început, e mai greu drumul, dar după şase ani de experienţă, e uşor. Se fac şi cursuri online. Chemarea cea mai dragă mie e chemarea la joc. E cea mai frumoasă”, a afirmat Mircea Oneţ, din Satu Mare.

Una dintre cursantele grupului de tulnicărese este cântăreaţă de muzică populară şi îşi doreşte să ducă mai departe tradiţia.

„Sunt moaţă. Am ajuns la doamna Maria Gligor cu dorinţa de a-mi achiziţiona un costum popular, pentru că sunt şi solistă, şi mi-a arătat tulnicul. Mi-a povestit despre el, m-a lăsat să încerc cum este să sufli în tulnic şi aşa m-am îndrăgostit iremediabil de acest instrument. Sunt la început de drum şi-mi doresc să fac parte din acest grup cât mai mult timp cu putinţă, pentru că vreau să duc mai departe tradiţiile şi portul popular din zona Ţării Moţilor”, a afirmat Alexandra Vereş.

În prima zi a festivalului Enisala – unitate la cetate, au cântat Plăieşii, Viţa de Vie şi Irina Rimes şi au fost demonstraţii ecvestre şi un show de drone.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea