Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO| Traian Băsescu, discurs în plenul Parlamentului European: Trei soluții pentru securitatea Europei și stoparea Rusiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Traian Băsescu, discurs în plenul Parlamentului European: Trei soluții pentru securitatea Europei și stoparea Rusiei

Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar, a susținut un discurs în plenul Parlamentului European, pe tema situației din Estul Europei. Băsescu a explicat faptul că pretențiile Rusiei indică faptul că Moscova își dorește revenirea la epoca sferelor de influență, iar singurele măsuri pentru securitatea Europei sunt cele de descurajare a Rusiei și încetarea compromisurilor.

”Pretenția Kremlinului de a negocia cu NATO și SUA o nouă arhitectură de securitate în Europa, prin restabilirea zonelor de influență din timpul URSS, arată negarea de către Rusia a dreptului suveran al statelor independente de a-și decide singure sistemele de alianțe și modul de a-și asigura securitatea.

Lunga listă de cedări și compromisuri excesive făcute în favoarea Rusiei (vezi R.Moldova, Georgia, Estul Ucrainei, Nagorno Karabah, Crimeea) de dragul afacerilor unor mari companii Europene (Germania, Italia, Franța, Olanda sau Austria) dar și pentru aprovizionarea cu gaze în condiții preferențiale, au finanțat armata cu care Putin amenință azi pacea unor state Europene.

Altfel spus, atât de îndrăgitul ”business as usual” cu Rusia s-a făcut în detrimentul securității Ucrainei, dar și a Țărilor Baltice, a Poloniei și a României care suportă acum presiunea Armatei Ruse.

În aceste zile, SUA și Regatul Unit au reacționat rapid și masiv, consolidând militar Ucraina și Flancul Estic. NATO este singurul scut real pentru securitatea Europeană.

(Prezențele militare simbolice ale unor state din Uniune nu pot fi o garanție de securitate, iar ”autonomia strategică” a Uniunii Europene este astăzi doar o iluzie).

Cel puțin pentru moment, soluțiile pentru securitatea Europei sunt:

1. accelerarea procesului de dobândire a independenței energetice față de Rusia;

2. descurajarea militară și economică a Rusiei;

3. încetarea compromisurilor politice favorabile Rusiei.”, a spus Traian Băsescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea